Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsteam De Uithof compleet na komst Ruud Aerts

Schaatsteam De Uithof compleet na komst Ruud Aerts

geplaatst maandag 23 september 2013 om 21:16:32 op Schaatspeloton.nl

Schaatsteam De Uithof presenteert zich op haar thuisbasis met op de foto vlnr : Marcel van Ham, Sandor Stuut, Ruud Aerts, Erik Jan Kooiman, Leander van der Geest, Timo Verkaaik.

Schaatsteam De Uithof presenteert zich op haar thuisbasis met op de foto vlnr : Marcel van Ham, Sandor Stuut, Ruud Aerts, Erik Jan Kooiman, Leander van der Geest, Timo Verkaaik. (bron: Schaatsteam De Uithof)

Ruud Aerts zet zijn loopbaan voort bij Schaatsteam De Uithof. Aerts, die eerder deze zomer brak met Team Angenent, en De Uithof zijn een 1-jarige verbintenis aangegaan. Naast de Brabantse natuurijsspecialist zal de Top Divisieformatie die onder leiding zal staan van ploegleider Gé Wijnands ook Sandor Stuut, Timo Verkaaik, Marcel van Ham, Leander van der Geest en Erik Jan Kooiman op het ijs brengen.

"Ik heb veel plezier in het sporten en vanuit die basis wil ik hard schaatsen en mooie resultaten neerzetten. Ik ben er van overtuigd dat dat bij deze ploeg gaat lukken, en ben blij dat ik deze kans krijg" aldus Aerts. Ploegleider Gé Wijnands gaf aan Aerts een welkome aanvulling voor de Uithofploeg te vinden. De 34-jarige Ruud Aerts staat te boek als een natuurijsspecialist. Zijn palmares van natuurijswedstrijden passen nauwelijks nog op een rol behang maar het absolute hoogtepunt is zijn winst van de Veluwemeertocht van 2012.

De parttime postbode uit het Brabantse Riel is al sinds het seizoen 2000/2001 Top Divisierijder en gaat vol vertrouwen het nieuwe seizoen in. Zijn ploegmaten bij Schaatsteam De Uithof zijn Sandor Stuut (Den Haag), Timo Verkaaik(Gouda), Marcel van Ham(Alkmaar ), Leander van der Geest(Warmond) en Erik Jan Kooiman(Lekkerkerk). Het seizoen start voor de marathonschaatsers op 12 oktober op de Amsterdamse Jaap Edenbaan.

Schaatsteam De Uithof heeft voor het 3e jaar Schaatscentrum De Uithof als hoofdsponsor, met Co-sponsors ,TV West, AD, Jan van der Hoorn Schaatssport,Groenehartsport.nl en Hotel Ridderkerk .

Bekijk ook:

Ruud Aerts