Schaatspeloton.nl - Nieuws - Unox door als co-hoofdsponsor marathonschaatsen

Unox door als co-hoofdsponsor marathonschaatsen

geplaatst donderdag 4 juli 2013 om 22:28:08 op Schaatspeloton.nl

KPN krijgt komend seizoen gezelschap van Unox als mede hoofdsponsor van het marathonschaatsen. Unox dat eerder in de jaren 90 al naamsponsor was van de Marathon Cup, en afgelopen jaren op natuurijs de sport financieel ondersteunde maakt gebruik van de nieuwe mogelijkheid die het KNSB-KPN-contract biedt voor gedeeld hoofdsponsorschap. De overeenkomst tussen de bond en het Unilever-merk Unox geldt voor één jaar.

Unox is de eerste partij die de mogelijkheid in het nieuwe KNSB-KPN contract aangrijpt om van een schaatsdiscipline een gedeeld hoofdsponsorschap aan te gaan naast KPN. "En daar zijn we enorm blij mee", laat Dennis Schomaker, manager Marketing, Sponsoring en Evenementen bij de KNSB, weten. "Het is geen geheim dat we voor andere disciplines met kandidaten spreken, maar Unox is inmiddels definitief."
Over bedragen doen de partijen geen uitspraak, al wil Dennis Schomaker wel kwijt dat de financiële bijdrage van Unox in de orde van grootte ligt als die van KPN binnen deze discipline. "En dat is natuurlijk goed voor het marathonschaatsen. Daarnaast kunnen we door dit gedeelde hoofdsponsorschap het hele seizoen, zowel op kunst- als natuurijs, dezelfde beennummers gebruiken. Dat komt de uitstraling ten goede."
 
Voorlopig geldt de overeenkomst tussen KNSB en Unox voor één jaar. Schomaker: "De huidige, nog één jaar durende overeenkomst met Unox is opengebroken en aangevuld met het gedeelde hoofdsponsorschap. Maar het lijkt me naar de toekomst toe een mooie opmaat voor een nog langere samenwerking."
 
Aleksander Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever: "We zijn blij dat we met deze verschuiving in ons sponsorschap komend jaar het marathonschaatsen kunnen ondersteunen. We hopen op weer een mooi schaatsseizoen."