Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan Maarten Heideman naar Van Werven

Jan Maarten Heideman naar Van Werven

geplaatst donderdag 4 juli 2013 om 22:26:34 op Schaatspeloton.nl

De 39-jarige Jan Maarten Heideman heeft een contract getekend bij schaatsteam Van Werven. De meest succesvolle marathonschaatser ooit, met 76 kunstijsoverwinningen, wil zichzelf in het nieuwe seizoen opnieuw tonen. "Ik ben nog lang niet versleten." Heideman was opzoek na een nieuwe sponsor na het afhaken van Husqvarna-Gardena waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen op het ijs kwam.

De Oldebroeker gaat in dienst rijden van een sponsor uit zijn eigen dorp. Van Werven (infra, afvalinzameling en recycling, plastic recycling en biobased products) is dan ook zeer tevreden met de komst van Heideman. Directeur Wilfred van Werven: "Hij hoort bij ons te schaatsen. Toen we hoorden dat zijn ploeg er aan het eind van afgelopen winter mee ging stoppen, is het contact al vrij snel gelegd. Hij is de meest succesvolle marathonschaatser ooit en komt bij ons uit het dorp. Dan kan het eigenlijk niet zo zijn dat hij bij een ander team rijdt."

Voor Heideman zelf voelt het ook als thuiskomen. "Alles valt op zijn plaats. Ik werk parttime bij Stouwdam, één van de sponsoren van het team. De jongens van de ploeg zag ik daar al geregeld en nu zijn dat mijn teamgenoten. Bovendien ken ik Gary Hekman en Geert Plender goed en heb ik ook een band met René Ruitenberg."
Bij Van Werven zijn bovenal de sportieve voorwaarden geschapen om harder te schaatsen. "Het is een team dat staat, met snelle jongens met een goede techniek. Daar kan ik voordeel uit halen. Wat dat betreft geloof ik komende winter nog weer eens te kunnen winnen, al vind ik het net zo belangrijk om waardevol te kunnen zijn voor het team."

Hij is gemotiveerd tot op het bot en tekent komende winter voor zijn zeventiende seizoensstart. "Ik heb wel eens gegrapt dat ik tot mijn vijftigste door wil gaan, omdat Piet Kleine tot zijn 49e doorging. Maar ik bekijk het per jaar. Ik heb er nog veel te veel plezier in om te stoppen. Ieder jaar is anders en het gaat nooit vervelen. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring over te brengen op deze jongens."

Fysiek kan het ook nog, getuige zijn twee overwinningen in de afsluitende Driedaagse van afgelopen winter en zijn zevende stek op de Reschensee. Naast de 76 kunstijsoverwinningen, de laatste twee jaar geleden, won hij twee keer een Alternatieve Elfstedentocht en werd hij in 2006 kampioen op de Weissensee. Bij team Van Werven rijdt hij met Gary Hekman, Geert Plender, Bart de Vries, Willem Hut en Rick Smit. Coach is Roy Boeve.