Schaatspeloton.nl - Nieuws - Contin naar BAM, Bovenhuis naar Team Brabant

Contin naar BAM, Bovenhuis naar Team Brabant

geplaatst donderdag 4 juli 2013 om 22:25:06 op Schaatspeloton.nl

De Fransman Alexis Contin voegt zich komende winter bij het Univé Schaatsteam. Contin is de zesde rijder in de ploeg van coach Jillert Anema, dat verder bestaat uit Jorrit Bergsma, Bob de Jong, Bob de Vries, Arjan Stroetinga en Ingmar Berga. Anema was opzoek naar een zesde rijder omdat Robert Bovenhuis de ploeg verliet om op de langebaan voor Corendon te gaan uitkomen. Bovenhuis zal daarnaast in de marathon Team Brabant completeren.

Alexis Contin, die overkomt van het Noords Team CBA, zal zowel op de langebaan als ook op de marathon in actie komen in het oranje-groen van de bouwgigant. Anema geeft tegenover Schaatsten.nl aan het niet vreemd te vinden dat een Fransman zich bij BAM voegt. "BAM wil op internationaal vlak naam maken en we hebben een team dat nationaal meedoet, dus dan is een internationale naam in je team alleen maar goed."

Robert Bovenhuis die afgelopen seizoen uitkwam voor het BAM-Univé Schaatsteam maakt dan juist weer de stap naar Team Brabant. Met de komst van Bovenhuis is het team compleet. Al bekend was dat Bovenhuis op de langebaan in actie zou komen voor Team Corendon Bovenhuis wil zijn langebaancarrière blijven combineren met het rijden van marathons en zal dit dus in de kleuren van Team Brabant gaan doen. Het team is blij met de nieuwe aanwinst. "Met het besluit van de KNSB, dat het komende seizoen de ploegen mogen starten met 5 rijders, zochten we nog een sterke aanvulling voor ons team. In Bovenhuis vinden we een enorm sterke rijder zowel op kunstijs als op natuurijs", aldus de Brabantse ploegleider Koen Lankhaar. Team Brabant blijft Brabants georiënteerd. De broers Jochem en Nick Uithoven, Pieter-Jan van Eck en Robert van Dalen trainen gezamenlijk in Brabant. De eerdere nieuwe aanwinst van het team Ruud Borst zal niet structureel gaan trainen in Brabant evenals Bovenhuis die bij Team Corendon met zijn teamgenoten Jan Blokhuijsen, Maurice Vriend en Renz Rotteveel zal gaan trainen.