Schaatspeloton.nl - Nieuws - Buurman en Lollobrigida naar Steigerplank, Vergeer naar BOHH

Buurman en Lollobrigida naar Steigerplank, Vergeer naar BOHH

geplaatst donderdag 4 juli 2013 om 22:21:16 op Schaatspeloton.nl

Lisanne Buurman en Francesca Lollobrigida zullen komend seizoen in het marathonpeloton uitkomen voor Team Steigerplank.com, dat naast het tweetal zal bestaan uit Yvonne Spigt en Kristine Wijdenes. Cindy Vergeer schuift dan juist weer door van Steigerplank.com naar Beteropenhaardhout.nl waar ze zich bij Mariska Huisman, Lisanne Soemanta en Lisa van der Geest voegt. Hiermee zijn de Schaatsspetters-ploegen voor het nieuwe seizoen bekend.

Op Schaatsen.nl laat de Italiaanse Lollobrigida optekenen eerst de focus op de langebaan te zullen leggen waardoor ze wellicht niet zoveel marathons rijden. "Ik wil eerst World Cups langebaan rijden en zal dan in november en december in Nederland komen." Dat zal alleen zo zijn als ze zich vervolgens niet plaatst voor de Olympische Spelen.

Ploegmanager Barry de Jong voorziet geen problemen. "We hebben vaker gewerkt met dames die de combinatie zochten met langebaan en ook hebben we vaker gewerkt met buitenlanders. Dus ik denk juist dat het een goede match is." aldus de ploegleider op Schaatsen.nl Overigens neemt Lollobrigida haar sponsor van vorig jaar, Fabulous Fabs, mee naar het nieuwe team als beensponsor.