Schaatspeloton.nl - Nieuws - Carien Kleibeuker completeert Schaatsmeiden.nl

Carien Kleibeuker completeert Schaatsmeiden.nl

geplaatst zondag 14 april 2013 om 17:44:23 op Schaatspeloton.nl

Okkinga Communicatie moet het komend seizoen toch stellen zonder Carien Kleibeuker. De winnares van de Dick van Gangelen Trofee verlaat vanwege een verschil van inzicht over tactiek de formatie waarvoor ze sinds 2011 uitkwam en vindt in 2013/14 onderdak bij Schaatsmeiden.nl. Schaatsmeiden.nl heeft daarmee de ploegen MKBasics.nl en Palet Schilderwerken voor komend jaar rond, welke rijders bij welke ploeg worden ingedeeld wordt later bekend.

Schaatsmeiden.nl is zeer blij met de komst van hardrijder Kleibeuker. Trainer van de teams  MKBasics.nl en Palet Schilderwerken, Jack de Rijke ziet hiermee zijn teams compleet worden. "Met Carien halen we een rijdster naar ons hart binnen, een echt aanvaller. Ze past uitstekend in onze visie van een aanvallend team." Naast de marathons, gaat de in Heerenveen woonachtige Kleibeuker zich ook richten op de langste afstand in de langebaan. Afgelopen jaar reed de van oorsprong langebaner al mee tijdens de plaatsingswedstrijd voor de wereldbeker 5000 meter. Aankomend jaar wil Kleibeuker op diezelfde afstand een gooi doen naar de internationale wedstrijden en heeft daarbij zelfs de Olympische Spelen van 2014 in haar achterhoofd.

Schaatsmeiden.nl is met de komst van Kleibeuker compleet. Met Rixt Meijer, Elma de Vries, Iris van der Stelt, Kimberly Muusse blijven en eerder werd al bekend dat Carla Zielman de overstap zou maken. Afgelopen week kwamen de Schaatsmeiden er ook uit met Ineke Dedden, Imke Vormeer en regionaal rijdster Japke Sybesma. Nederlands kampioen junioren 2013 Ineke Dedden en Imke Vormeer komen over van gewest Friesland. De 19-jarige Dedden zal bij de schaatsmeiden gaan debuteren op het hoogste niveau van het dames marathonschaatsen. Het talent heeft met de Nederlandse titel bij de junioren al laten zien zich thuis te voelen in de marathon sport. Ook de twee nieuwe aanwinsten gaan komend seizoen een combinatie maken tussen marathon en langebaan.

De reden om te kiezen voor de teams van mkbasics.nl en Palet Schilderwerken komt voort uit de structuur die schaatsmeiden.nl de dames biedt. Imke Vormeer: "Het team traint veel samen wat het niveau van het team verhoogt. Daarbij staat er een heel goed begeleidingsteam voor de marathon èn de langebaan op en rond het ijs. Voor mij genoeg redenen om voor dit team te kiezen."
 
De laatste aanwinst is de 22-jarige Japke Sybesma.  Sybesma is de meest onervarene van het stel en is bij de schaatsmeiden gekomen met oog op de toekomst. De Friezin zal moeten groeien als marathonschaatsster. Dit kan ze doen door middel van een opleidingsplaats binnen het team.