Schaatspeloton.nl - Nieuws - Luc ter Haar naar Adviesburo Harry de Wolff

Luc ter Haar naar Adviesburo Harry de Wolff

geplaatst dinsdag 2 april 2013 om 10:23:50 op Schaatspeloton.nl

Eerste Divisieteam van Adviesburo Harry de Wolff heeft Luc ter Haar vastgelegd voor seizoen 2013/14. De 19-jarige rijder uit Heerenveen werd dit jaar tweede in de baancompetitie van Heerenveen achter Eerste Divisie rijder Engbert de Vegt en won de laatste wedstrijd in deze competitie. Adviesburo moest opzoek naar nieuwe rijders nadat Sjoerd den Hertog en Arnt Jalvingh de stap naar het Top Divisieteam van Lammert Huitema hadden gemaakt.

Team Adviesburo Harry de Wolff werd dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer winnaar van het ploegenklassement in de Eerste Divisie en individueel stonden Sjoerd den Hertog en Arnt Jalvingh gezamenlijk 14 keer op het podium en wonnen 5 wedstrijden. Deze opvallende resultaten hielpen beide heren aan een contract bij het Topdivisieteam van Lammert Huitema.

Team Adviesburo Harry de Wolff leverde in voorgaande 3 jaren ook al 5 rijders af aan Top Divisie teams n.l. Niels Mesu (2011/12), Robert van Dalen en Wierd Osinga (2010/11) en Engbert de Vegt en Erwin Mesu (2009/10). Ieder jaar wordt er weer gezorgd voor een goede mix aan ervaring (komend seizoen Jelmer Looijestein en Sjaak de Wolff) en jong talent. Ook de vierde plek binnen de ploeg wordt waarschijnlijk ingevuld door een jong talent.