Schaatspeloton.nl - Nieuws - Paasmarathon Landsmeer 1 aprilgrap

Paasmarathon Landsmeer 1 aprilgrap

geplaatst maandag 1 april 2013 om 15:13:04 op Schaatspeloton.nl

Velen hadden het meteen door, anderen begonnen te twijfel. Maar het was dan ook te bijzonder om waar te zijn; een schaatsmarathon op tweede paasdag. Inderdaad tweede paasdag valt dit jaar op 1 april! IJsclub Hard Gaat Ie uit Landsmeer heeft dit aangegrepen om een 1 aprilgrap uit te halen. De schaatsers die toch in de grap trapten werden getrakteerd op gratis chocomel en kregen beiden een gouden paasei mee naar huis.

Elke morgen lag er de laatste weken 's morgens ijs in de sloten. Dit was de wedstrijdsecretaris Jan-Paul Drost van ijsclub Hard-gaat-ie ook opgevallen en hij droomden van nog een laatste marathon met Pasen. Dat zat er natuurlijk niet in want 's avonds was het ijs weer weg gedooid en bovendien was het water al weer uit de ijsbaan gepompt.

De kalender leerde dat Tweede Paasdag 1 April zou zijn, en een grap was geboren. Via wat contacten bij de KNSB was het bericht snel rond gestuurd dat er een natuurijsmarathon gereden zou worden op de Tweede Paasdag en via Twitter en Facebook ging het bericht dezelfde avond al als een vuurtje rond. Maar zo snel als het opgepikt werd, was het via de "social media" ook weer bekend dat het waarschijnlijk om een 1 april grap zou gaan.

Maar velen bleven twijfelen, en enkele fanatieke schaatsers  kwamen, de  avond voor de wedstrijd, zich aan melden. Marcel uit Amsterdam en Herco uit Utrecht waren door hun vrienden van deze unieke kans op de hoogte gebracht en hadden er zin in. Ze waren dan ook stom verbaasd om voor een modderig veldje te staan waar volgens hen toch echt best wel ijs in had kunnen liggen. Ze werden op een gratis chocomel getrakteerd en kregen beiden een gouden Paasei mee naar huis.

Voor video verslag zie link  http://www.hardgaatie.nl/videoverslag-van-de-paas-marathon-op-natuurijs/