Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Uytdehaage wint Mijnten Wesselscompetitie Utrecht

Jochem Uytdehaage wint Mijnten Wesselscompetitie Utrecht

geplaatst maandag 11 maart 2013 om 22:19:39 op Schaatspeloton.nl

De Utrechtse baancompetitie, de Mijnten Wessels marathoncompetitie, is afgelopen zondag gewonnen door Jochem Uytdehaage. Master Edwin Roetman die de finalewedstrijd als leider aanving moest in een spectaculaire finale het onderspit delven voor de tweevoudig Olympisch Kampioen van Salt Lake City. Uytdehaage werd in de door Christiaan van den Berg (ACE Team) gewonnen finale derde en ging Roetman voorbij. Gerard Sluijs eindigde als derde in de eindrangschikking.

Master Edwin Roetman begon de finale met 12.6 punten voorsprong op Jochem Uytdehaage. Uytdehaage had wat wedstrijden laten schieten maar kon nog wel winnen in theorie. Daar is hij uiteindelijk voor gegaan en het werd een slagveld waarbij Roetman duidelijk het onderspit moest delven. Uytdehaage had voor de finale steun gekregen van enkele pupillen uit de baanselectie waarvan hij assistent trainer is. Deze rijders wilde in deze laatste marathon wel wat olie op het vuur gooien. Zo waren het de Eerste Divisie rijders Richard Boef (Mijnten-Maple), Christiaan van den Berg (ACE Team), Leon de Groot (Mijnten-Maple) die present waren. Uiteindelijk pakte Jochem Uytdehaage samen met Van den Berg en Boef 3 ronden voorsprong, daarna volgde een tweetal met 2 ronden en een kwartet met 1 ronden voorsprong. Edwin Roetman volgde pas in het peloton en zag zo de eindzege aan hem voorbij gaan. De dagwinst ging naar Christiaan van den Berg, voor Richard Boef en Jochem Uytdehaage.

Bij de C2 rijders pakte master Lambert Borsen de dagzege en haalde voor de 4e maal de eindwinst in deze categorie naar zich toe. Bij de C3 pakte Erik Keijzer de eindwinst.