Schaatspeloton.nl - Nieuws - Okkinga Communicatie wint Driedaagse

Okkinga Communicatie wint Driedaagse

geplaatst zaterdag 9 maart 2013 om 22:48:22 op Schaatspeloton.nl

Team Okkinga Communicatie won het eindklassement van de KPN Driedaagse.

Team Okkinga Communicatie won het eindklassement van de KPN Driedaagse. (bron: Schaatspeloton.nl)

De dames van Okkinga Communicatie hebben in Den Haag de eindzege veiliggesteld in de KPN Driedaagse. De formatie van Foske Tamar van der Wal, Jolanda Langeland en Carien Kleibeuker hield na drie onderdelen op De Uithof de ploegen van MKBasics.nl en Beteropenhaardhout.nl achter zich in het klassement. Op de slotdag won Mariska Huisman voor Beteropenhaardhout.nl de afvalkoers en mass-start, Foske Tamar van der Wal was het sterkst in de puntenkoers.

Voor Okkinga Communicatie, dat na vorige week in Heerenveen de Driedaagse leide, begon de slotavond in Den Haag zoals het zou moeten. Het eerste onderdeel, de puntenkoers, werd door Foske Tamar van der Wal gewonnen. Van der Wal verzamelde in de tussensprint 15 punten meer dan Elma de Vries (MKBasics.nl) die als tweede eindigde, Rixt Meijer (Palet Schilderwerken) werd derde.

Op de afvalkoers bleven na de eliminatiesprints Foske Tamar van der Wal, Daniƫlle Lissenberg-Bekkering (Renault Ladiesteam) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) over. Huisman ging de sprint bij het horen van de bel aan en zag haar concurrentes niet meer over haar heen komen. Van der Wal werd tweede, Lissenberg-Bekkering legde beslag op de derde plaats.

Ook op de afsluitende mass-start ging Mariska Huisman met de zege terug naar West-Friesland. Op het onderdeel waarop ze zondag in Heerenveen nog de ISU World Cup kan winnen liet ze Jolanda Langeland (Okkinga Communicatie) achter haar. Langeland verzekerde hiermee wel de eindzege voor Okkinga Communicatie, dat als drietal op het podium gezelschap kreeg van de viertallen MKBasics.nl en Beteropenhaardhout.nl. De smaakmaker van de wedstrijd was Birgit Witte (Team Make a Wish), die met een solo aanval naar de zege leek te rijden. Bij de bel had Witte nog een voorsprong van 70 meter maar op het laatste rechte stuk werd ze voorbij gestreefd.