Schaatspeloton.nl - Nieuws - Witte, Schreuder en Pasveer naar CENNED, Sikkema en Hunneman stoppen

Witte, Schreuder en Pasveer naar CENNED, Sikkema en Hunneman stoppen

geplaatst zaterdag 9 maart 2013 om 14:54:46 op Schaatspeloton.nl

Team CENNED zal komend seizoen beginnen met drie nieuwe rijdsters. Birgit Witte (Team Make a Wish), Annewil Schreuder (Lasaulec) en Annemarie Pasveer (regioteam Intersport Jan Bols) voegen zich bij Margryt Gerritsma bij CENNED blijft. CENNED zag eerder Carla Zielman al aangeven dat ze wou vertrekken, maar maakt nu ook bekend dat Andrea Sikkema en Carolien Hunneman zullen stoppen.

Andrea Sikkema stopt na 11 jaar met marathonschaatsen. Sikkema won in haar carriere onder andere in 2010 op het Zweedse natuurijs van her Runnmeer een Grand Prixwedstrijd en was een seizoen eerder ook op FlevOnice het snelst bij de Super Prestige Finale. Carolien Hunneman debuteerde dit jaar in het nationale peloton maar verhuist na het seizoen naar Finland en keert volgend seizoen dus niet terug in de kleuren van CENNED.

Voor het nieuwe seizoen is door Team CENNED een bewuste keuze gemaakt om met een mix van ervaring en jonge ambitieuze rijdsters uit het Noorden van het land aan de slag te gaan. Margryt Gerritsma uit De Knipe blijft CENNED trouw, daarnaast komt Birgit Witte uit Duivendrecht over van Team Make a Wish en verkast Annewil Schreuder uit Veendam van Team Lasaulec naar de formatie van ploegleider Alida Pasveer. Nieuw in het landelijke peloton is Annemarie Pasveer, geen familie van de ploegleidster, die afgelopen seizoen in de regiomarathons uitkwam voor Team Intersport Jan Bols. Annemarie Pasveer heeft zich in de Regiomarathons in de kijker gereden en op de Weissensee laten zien verrassend goed met de landelijke dames mee te kunnen doen. Annemarie Pasveer komt na de zomer in Groningen studeren en schaatsen.

Naast ploegleider Alida Pasveer blijft ook verzorger Jurjen Rolingswier de formatie trouw. Ploegleider Alida Pasveer geeft aan veel zin te hebben om in dit nieuwe team met deze vier ambitieuze sporters aan de slag te gaan. "Alle rijdsters hebben nog veel groeimogelijkheden. En het is een team dat qua persoonlijkheid goed bij elkaar gaat passen. Gaat helemaal top worden".
Teammanager Herman Kramer blijft betrokken bij Team Cenned en blijft de sponsorbelangen behartigen.