Schaatspeloton.nl - Nieuws - Douwe de Vries en Mireille Reitsma door jury beloond

Douwe de Vries en Mireille Reitsma door jury beloond

geplaatst zondag 18 november 2007 om 19:40:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft aan Douwe de Vries (Time Out Sport/Vrieling) en Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) afgelopen weekend de meeste punten toegekend. Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Maria Sterk (DSB Bank) blijven leiden in dit klassement voor Marathonschaatser van het Jaar. Mireille Reitsma staat nu op een punt achterstand van Maria Sterk.

Dames (Hoorn, zaterdag; Juryleden: Jolanda Grimbergen en Jos Niesten)
Vanaf de start lag het tempo bij de dames erg hoog. Al na enkele ronden was er een zware valpartij met onder anderen Kim van Duivenvoorde, waarna de wedstrijd werd geneutraliseerd. Na de hervatting van de koers waren er twee momenten waarop het peloton in twee groepen uiteen leek te vallen. In beide gevallen werd het gat dicht gereden. Tot aan de finale bleef alles bij elkaar en hoewel die prachtig door Bekkering werd gewonnen was Mireille Reitsma voor de jury toch de rijdster van de wedstrijd. Het Team Bekkering reed heel sterk en met name Janneke Ensing viel daarin op. Vandaar ook dat zij vier punten verdiende.wilde laten delen.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Janneke Ensing
3 pnt: Lieke Splinter
2 pnt: Daniëlle Bekkering
1 pnt: Karin Maarse

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Daniëlle Bekkering
2 pnt: Elma de Vries
1 pnt: Maria Sterk

Heren (Assen, zondag; Juryleden: Sandra Zwolle en Lex Cazemier)
De wedstrijd in Assen begon pas echt na de eerste serie tussensprints. Een boeiende wedstrijd waarin Douwe de Vries de sterkste indruk maakte. Hij koos vaak de aanval en zat in de beslissende ontsnapping. De eerste demarrage van Kurt Wubben toonde weinig overtuiging . Later in de wedstrijd stelde hij die indruk duidelijk bij en ging uiteindelijk met de dagzege aan de haal. Ralf Zwitser zocht ook duidelijk de aanval om zo de sprinters te ontlopen in al het sprint geweld. In de kopgroep zat natuurlijk ook Jan van Oosterom .
Jorrit Bergsma maakte vandaag een heel goede indruk, vooral in de kopgroep schuwde hij het werk niet.

Punten:
5 pnt: Douwe de Vries
4 pnt: Kurt Wubben
3 pnt: Ralf Zwitser
2 pnt: Jan van Oosterom
1 pnt: Jorrit Bergsma

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Kurt Wubben
2 pnt: Douwe de Vries
1 pnt: Jorrit Bergsma

Ploegen
Met name door het sterke optreden van Janneke Ensing maakte het Team Bekkering in Hoorn de beste indruk bij de dames en vandaar dat er een eind kwam aan de serie successen van de DSB-dames in dit klassement. Östersund reed ook nu weer sterk en Pro Horeca liet zich duidelijk zien.De ploeg van TNT Express was vandaag sterk en ook altijd aanwezig in alle serieuze ontsnappingen. Adformatie heeft een ploeg met sterke aanvallers en Bam koerst met de hele ploeg slim om klassementsleider Bob de Vries te steunen en daarnaast nog voor dagsuccessen te gaan.

Heren:
5 pnt: Team TNT Express
4 pnt: Adformatie/Jobnews
3 pnt: BAM Schaatsteam

Dames:
5 pnt: Team Bekkering
4 pnt: Pro Horeca
3 pnt: Östersund