Schaatspeloton.nl - Nieuws - Okkinga Communicatie leidt Driedaagse na Heerenveen

Okkinga Communicatie leidt Driedaagse na Heerenveen

geplaatst zaterdag 2 maart 2013 om 23:23:22 op Schaatspeloton.nl

Erna Last-Kijk in de Vegte lost af naar Wieteke Cramer met wie zij uiteindelijke de koppelkoers zou winnen.

Erna Last-Kijk in de Vegte lost af naar Wieteke Cramer met wie zij uiteindelijke de koppelkoers zou winnen. (bron: Schaatspeloton.nl)

De damesformatie van Okkinga Communicatie leidt de KPN Driedaagse na de tweede avond van wedstrijd in Heerenveen. De avond begon in Heerenveen met een overwinning van het koppel Wieteke Cramer/Erna Last-Kijk in de Vegte (Palet Schilderwerken) dat de koppelkoers won. Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) won vervolgens de afvalkoers, terwijl Lisa van der Geest (Beteropenhaardhout.nl) de avond afsloot met de zege in het puntenkoers.

Bij het eerste onderdeel van de avond toonde het koppel Wieteke Cramer/Erna Last-Kijk in de Vegte (Palet Schilderwerken) zich de hele wedstrijd alert. De belangrijkste aanval van de avond was er een waarin het Palet-koppel met Foske Tamar van der Wal/Jolanda Langeland (Okkinga Communicatie) in de finale in de aanval ging. Met Van der Wal op kop ging Cramer op korte achterstand de laatste ronde in maar de afscheidnemende Friezin knokte zich nog voorbij Van der Wal en kon zo de zege claimen voor het koppel Cramer/Last-Kijk in de Vegte. Van der Wal/Langeland werd tweede, terwijl het koppel Elma de Vries/Kimberly Muusse (MKBasics.nl) derde werd.

In de afvalkoers bleven aan het eind Carien Kleibeuker, Foske Tamar van der Wal (beiden Okkinga Communicatie) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) na afvallen van de concurrentie als laatste drie over. In de sprint was het Van der Wal die hier wel de zege behaalde. Reitsma werd tweede, Kleibeuker finishte als derde. De afsluitende puntenkoers was voor Lisa van der Geest (Beteropenhaardhout.nl). De Warmondse verzekerde zich van de zege door in de laatste sprint als tweede te finishen. Hiermee ging ze voorbij aan ploeggenote Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl) die de laatste sprint echter liet lopen. Van der Geest had niet door dat ze de zege pakte, wat ook weer aangeeft dat het voor schaatsers moeilijk is om de stand bij de puntenkoers bij te houden. Achter Van der Geest waren Jolanda Langeland en Rixt Meijer (Palet Schilderwerken) goed voor plek twee en drie.