Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kampioenen Overijssel/Gelderland bekend

Kampioenen Overijssel/Gelderland bekend

geplaatst maandag 19 november 2007 om 22:56:00 op Schaatspeloton.nl

De eerste gewestelijke kampioenschappen van het seizoen zijn zondag in Deventer verreden. In een gezamenlijke wedstrijd streden de marathonrijders uit de gewesten Overijssel en Gelderland. De titels gingen naar Tom van de Belt (Heren), Angela Hemeltjen (Dames) en René van der Meulen (Masters). Zondag werd in Utrecht ook de derde wedstrijd in het 6-Banentoernooi verreden hier nam Arjan Bakker de leiding in het Mastersklassement over.

Door de afwezigheid van een 400-meterijsbaan in het gewest Gelderland rijdt dat gewest sinds jaar en dag al mee in het gewestelijke kampioenschap van Overijssel. Gelderlander Tom van de Belt (Van den Hoogen Tegels en Sanitair), Overijsselse Angela Hemeltjen (Free-Wheel) en de Overijsselaar René van der Meulen waren het sterkst in de gezamenlijke wedstrijd. Tom van de Belt verdedigde zijn titel door in de finale twee vluchtgenoten te snel af te zijn. Rob Busser (Aavas Groep) eindigde op de tweede plaats en was daarmee de beste van het gewest Overijssel, de Gelderse B-rijder Pieter van Kruistum (Hoolwerf Heiwerken) legde beslag op de derde plaats.
Bij de Dames slaagde er niemand in het peloton te dubbelen, Angela Hemeltjen was uiteindelijk de sterkste van het peloton en won zo de wedstrijd en de titel. Met Cindy van den Berg (Step-One Borne) en Aniek Veldman (Netko Raalte) waren ook de tweede en derde plek bezet door schaatssters uit Overijssel. Regionaal rijdster Jodie Put uit het Gelderse Wapenveld was op de vijfde plek de beste uit die provincie.
In het kampioenschap voor de Masters slaagde een groep van twaalf man erin het peloton te dubbelen om vervolgens te gaan strijden om de gewestelijke titel(s). Kampenaar René van der Meulen won in de finale de wedstrijd, Ferdy van der Werf (Free-Wheel) eindigde op de tweede plaats en was daarmee de beste rijder uit Gelderland. Ton van den Berg (Brun.nl Heumen) legde beslag op de derde podiumplek.

6-Banentoernooi
Ondertussen werd in Utrecht de derde etappe van het 6-Banentoernooi verreden. Op de Vechtsebanen was het opnieuw Simon Schouten die de wedstrijd in de C Divisie won. De klassementsleider was dit maal in de massasprint te sterk voor oud-B-rijder Martijn Storm en Henk Huitema. Simon Schouten zag in het klassement zijn voorsprong op nummer twee, Stan Nelissen, oplopen tot 19,3 punten. Ook bij de Dames was het opnieuw Irene Schouten die zo haar voorsprong in het klassement uitbreide. Zij verwees Maartje Zwaan naar de tweede en Mariska van Drogenbroek naar de derde plaats.
Bij de Masters pakte Arjan Bakker, die vorig seizoen met negen overwinningen het 6-Banentoernooi overheerste, met zijn eerste zege van dit seizoen de leiding in het klassement. Sjaak Botman eindigde in de daguitslag als tweede en staat nu ook in het klassement op die plek. Paul Robijn legde in Utrecht beslag op de derde podiumplek.

Bekijk ook:

Bekijk de uitslag Gew. Kampioenschap Masters
Bekijk de uitslag Gew. Kampioenschap Dames
Bekijk de uitslag Gew. Kampioenschap Heren
Bekijk de uitslag 6-Banentoernooi Masters
Bekijk de uitslag 6-Banentoernooi Dames
Bekijk de uitslag 6-Banentoernooi C Divisie