Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Werven houdt driedaagse voor gezien

Van Werven houdt driedaagse voor gezien

geplaatst dinsdag 26 februari 2013 om 22:42:11 op Schaatspeloton.nl

De rijders van Team Van Werven hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Dat maakt de formatie die na de eerste dag aan de leiding staat bekend op hun website. De tweede en derde etappe van de driedaagse in Heerenveen en Den Haag worden overgeslagen. "Het is op en genoeg geweest voor de jongens", verklaart René Ruitenberg.

"Alle jongens kampen met de naweeën van het zware seizoen. Sommigen fysieke blessures, anderen missen gewoonweg vorm." aldus de ploegleider "Het is heel moeilijk om na een natuurijsperiode de draad op kunstijs weer op te pakken. En wij hebben dit seizoen alles gereden, geen wedstrijd overgeslagen en we waren vanaf oktober al messcherp. Dan houdt het een keer op", zegt Ruitenberg, die daarmee in Dronten zijn debuutseizoen als coach afsloot.

De formatie vindt bovendien dat er niet veel te winnen is en het experiment van de driedaagse vol kinderziektes zit. Geert Plender: "Vorig jaar was het een tweedaagse, en dan in één weekend. Dan is het een leuke afsluiter. Nu moet je nog drie weken doortrainen, terwijl het lichaam eigenlijk niet meer wil. En waarvoor eigenlijk? Er staat te weinig op het spel."

Trainer Martin van Hooidonk zet de jongens liever op rust. "Dan kunnen we over een week of vier de draad weer fris oppakken. Veel jongens hebben ook ambities op de skeelers, dat telt ook mee."