Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ernstige val Erwin Mesu overschaduwt eerste dag Driedaagse

Ernstige val Erwin Mesu overschaduwt eerste dag Driedaagse

geplaatst zaterdag 23 februari 2013 om 22:51:57 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman en Peter Nauta verlenen direct eerste hulp aan hun collega Erwin Mesu die bij een valpartij een diepe snijwond opliep.

Jan Maarten Heideman en Peter Nauta verlenen direct eerste hulp aan hun collega Erwin Mesu die bij een valpartij een diepe snijwond opliep. (bron: Schaatspeloton.nl)

De eerste dag van de Driedaagse is overschaduwt door een massale valpartij met ernstige gevolgen voor Erwin Mesu. Tijdens het tweede onderdeel, de afvalkoers, kwam een tiental rijders ten val waarbij Erwin Mesu een diepe snijwond in zijn rechter bovenbeen opliep. Door heftig bloedverlies werd gevreesd voor een slagaderlijke bloeding wat uiteindelijk niet zo bleef te zijn. Mesu werd in stabiele toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle.

De valpartij waarvan Erwin Mesu het zwaarste slachtoffer van was vond plaats na een afvalssprint. Direct was duidelijk dat het een val was die heftige gevolgen kon hebben voor de Zeeuw. Jan Maarten Heideman en Peter Nauta, die beide ook bij de valpartij betrokken waren, handelde adequaat door de slagader dicht te drukken om het hevige bloedverlies dat door de snijwond werd veroorzaakt te beperken. Na 20 minuten behandeling op het ijs, waarbij inmiddels duidelijk was geworden dat het niet om een slagaderlijke bloeding ging, werd Mesu in stabiele toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar werd hij direct geopereerd aan de diepe snijwond in zijn bovenbeenspier.

Bekijk ook:

Erwin Mesu