Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geblesseerde Dames voorlopig nog langs de kant

Geblesseerde Dames voorlopig nog langs de kant

geplaatst zaterdag 24 november 2007 om 12:27:00 op Schaatspeloton.nl

Jolanda Langeland

Jolanda Langeland

De afgelopen zaterdag geblesseerd uitgevallen Kim van Duivenvoorde (Foekens) zal hoogst waarschijnlijk lang langs de kant staan. Na controle in het ziekenhuis werd haar onderbeen voor opnieuw minstens twee weken in het gips gezet. Voor Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen) gaat het iets sneller en de Groningse hoopt er nog steeds op in december terug te keren op het ijs.

Een vervolgcontrole moest voor Kim van Duivenvoorde zekerheid bieden of er ook echt een breuk in haar kuitbeen zat. Van Duivenvoorde over de controle: "Tja wat moet je ervan zeggen.. Er is vandaag opnieuw een foto gemaakt en ook deze konden ze niet goed beoordelen. Er is niet duidelijk een breuk te zien - wel een raar plekje wat een breuk zou kunnen zijn..... Dus het is wat vaag. Samen met de klinische blik houden ze het erop dat er een breuk is."
Dit betekende voor de rijdster van Foekens dat haar been in elk geval voor nog twee weken in het gips zal zitten. Daarna zal gekeken worden of het gips verwijderd kan worden of nog eens met drie weken moet worden verlengd. Wel mag Van Duivenvoorde op de fiets haar conditie bijhouden.

Jolanda Langeland was een week eerder bij een schoolschaatstraining door haar enkel gegaan en liep daarbij een kleine scheuring in haar enkelbanden op. Inmiddels is haar voet door de fysiotherapeut ingetapet, waarbij gezegd werd dat schaatsen voorlopig uit den boze is. "Thuis kon ik het niet laten om toch even mijn schaats aan te proberen, maar dit ging echt niet lukken. Het tape was te dik en mijn voet paste echt niet in mijn schaats", aldus Langeland. Wel heeft de dit jaar individueel door Steenbergen Fietsen gesponsorde rijdster vanaf het begin van de week weer wat kunnen fietsen. "Waarschijnlijk wil ik weer veel te snel, maar ik hoop nog steeds dat ik de competitie in december (Essent Cup voor vrouwen start 2 december, red.) gewoon van start kan gaan en anders is er altijd nog een lange natuurijsperiode...".

Bekijk ook:

Kim van Duivenvoorde
Jolanda Langeland
Enkelblessure voor Jolanda Langeland (12 november 2007)
Kuitbeenblessure Kim van Duivenvoorde (18 november 2007)