Schaatspeloton.nl - Nieuws - Finalewinst Stroetinga, eindzege KPN Marathon Cup voor Groeneveld

Finalewinst Stroetinga, eindzege KPN Marathon Cup voor Groeneveld

geplaatst zaterdag 19 januari 2013 om 22:28:38 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stroetinga en Christijn Groeneveld hadden in Amsterdam beiden rede tot juichen, Stroetinga won de finale, Groeneveld het eindklassement.

Arjan Stroetinga en Christijn Groeneveld hadden in Amsterdam beiden rede tot juichen, Stroetinga won de finale, Groeneveld het eindklassement. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam heeft Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) de finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup gewonnen. In de hoofdstad was Stroetinga het snelst van een kopgroep van 10 man die na een zware wedstrijd in de finale was ontstaan. Eindwinnaar van de Cup, Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) werd tweede, de Italiaan Fabio Francolini (Radson-Jinstal) was goed voor plek drie.

Qua klassementen stond er bij de finalewedstrijd weinig tot niets meer op het spel. Desondanks, of misschien zelfs dankzij, dit werd er een mooie zware wedstrijd verreden. Er ontstond een strijd waarin stuk voor stuk achteraan rijders moesten lossen. Uiteindelijk beleven maar een vijfentwintig rijders over die in de finale om de zege konden gaan strijden. Hieruit sprong in de slotfase zelfs een nog selecterre groep van tien weg. Het was Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) die hier in de slotfase uit probeerde weg te komen, de thuisrijder kreeg Jan Maarten Heideman (Husqvarna-Gardena) en Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) mee. Het drietal bleef echter niet weg en het Ingmar Berga (BAM-Univé Schaatsteam) die voor Stroetinga en Groeneveld het gat dicht reed. Dit tweetal maakte die af zoals het moet en het was Stroetinga die de wedstrijd won. Groeneveld finishte op de tweede plek als eindwinnaar van de cup, Fabio Francolini legde nog beslag op de derde plek.

Op het eindpodium kreeg Groeneveld als eindwinnaar gezelschap van Arjan Stroetinga op de tweede, en Crispijn Ariëns (de Haan Westerhoff) op de derde plaats. Johan Knol (JB Besturingstechniek) mocht in Amsterdam definitief de witte trui in ontvangst nemen, daarbij op het podium vergezeld door Niels Mesu (De Haan Westerhoff) en Marcel van Ham (Schaatscentrum De Uithof). Het ploegenklassement ging logischerwijs naar het BAM-Univé Schaatsteam. De Haan Westerhoff en Team Van Werven waren goed voor de tweede en derde stek.

Bekijk ook:

Uitslag