Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dagwinst en Oranje voor Mariska Huisman, Lisa van der Geest stelt Wit veilig

Dagwinst en Oranje voor Mariska Huisman, Lisa van der Geest stelt Wit veilig

geplaatst zaterdag 19 januari 2013 om 21:10:59 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

De finalewedstrijd in de KPN Marathon Cup is in Amsterdam gewonnen door Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) die ook de KPN Marathon Cup in ontvangst mocht nemen. Irene Schouten (Steigerplank.com) kwam als eerste aan maar was daarvoor al vanwege duwen gediskwalificeerd. Francesca Lollogbrigida en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) werd tweede en derde. Witte truidraagster Lisa van der Geest (Beteropenhaardhout.nl) finishte als vierde en stelde de eindzege in het jongerenklassement veilig.

In Amsterdam stond er bij de laatste wedstrijd in de KPn Marathon Cup eigenlijk nog maar twee prijzen op spel. De ene was de dagzege, de andere de eindzege in het jongerenklassement. Voor die laatste prijs waren nog drie dames in de running, naast klassementsleidster Lisa van der Geest waren dit met Sharon Hendriks (Renault Ladiesteam) en Iris van der Stelt (MKBasics.nl) de nummers twee en drie in het klassement. In de tussensprints deed Van der Stelt de beste zaken, zij liep hier 4 punten in op Van der Geest tot op 7 punten. Hendriks pakte in de tussensprints geen punten en zag Van der Stelt aan zich voorbij komen. Het zou vervolgens in de massasprint beslist gaan worden.

Die massasprint moest na 70 ronden de winnares bepalen toen geen van de aanvallen weg kon blijven. In de sprint was Irene Schouten het snelst, ware het niet dat de Andijkse een viertal ronden voor het eind door de jury was gediskwalificeerd. Mariska Huisman, die als tweede finishte, pakte zo naast de eindzege in het Algemene Klassement ook de dagzege. Francesca Lollobrigida was goed voor de tweede plaats, Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) werd derde. Op de vierde plaats, net buiten het podium finishte Lisa van der Geest als vierde voor Sharon Hendriks die vijfde werd en stelde zo haar witte trui veilig. Op het jongerenpodium zag Van der Geest zich geflankeerd door Iris van der Stelt die tweede werd en Sharon Hendriks op de derde plaats.

In het Algemeen klassement was de champagne dus voor Mariska Huisman. Rixt Meijer (Palet Schilderwerken) was hier goed voor de tweede plek, Maria Sterk (Weissensee for Kids) zag zich op de derde stek terug. Het ploegenklassement was voor Palet Schilderwerken voor Beteropenhaardhout.nl en Okkinga Communicatie.

Bekijk ook:

Uitslag