Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries soleert naar zege natuurijsprimeur Noordlaren

Bob de Vries soleert naar zege natuurijsprimeur Noordlaren

geplaatst dinsdag 15 januari 2013 om 20:33:48 op Schaatspeloton.nl

Op het natuurijs van Noordlaren heeft Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) de eerste marathon op natuurijs gewonnen. De Vries kwam in het Groningse dorp solo aan nadat hij in de eindsprint van het peloton weg was gesprongen uit een kopgroep van tien met een ronde voorsprong. Christijn Groeneveld en Ingmar Berga (beiden BAM-Univé Schaatsteam) legde op achterstand beslag op de tweede en derde plaats en zorgde zo voor een volledig BAM-podium.

De wedstrijd werd in Noordlaren zwaar gemaakt. Door de wedstrijd heen gingen verschillende groepen in de aanval maar tot op tweederde van de wedstrijd slaagde geen van deze groepen in. Op dat moment ontstond er een grote kopgroep die het peloton in de rug keek. Op dat moment liet BAM Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) afzakken om Christijn Groeneveld solo aan een ronde voorsprong te helpen. Het duo slaagde er in, maar ook het Team Van Werven zorgde dat Bart de Vries (Van Werven) de oversteek kon maken. Hierna reed BAM door naar het front van het peloton om deze op tempo te trekken, desondanks pakte ook de rest van de kopgroep toen een ronde voorsprong waarmee er tien rijders zich kwalificeerde voor de finale. Bij dit tiental naar Groeneveld ook Bob de Vries en Ingmar Berga van de BAM-formatie waarmee zij al voordat de strijd begon voor stonden. Bob de Vries zette die numerieke voorsprong om naar een werkelijke voorsprong toen hij vanuit het afsprintende peloton wegsprong en een voorsprong nam op de rest. Achter De Vries probeer Van Werven, dat met twee man vertegenwoordigd was, en Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) nog terug te komen maar slaagde daar niet in. Nadat Bob de Vries solo de overwinning kon vieren maakte Christijn Groeneveld en Ingmarg Berga het feest voor het BAM-Univé Schaatsteam compleet door ook de tweede en derde plek te bezetten.

Woensdag gaat het peloton verder met de natuurijsvierdaagse in Haaksbergen. Donderdag en vrijdag is het peloton te gast in Gramsbergen en Veenoord.

Bekijk ook:

Uitslag