Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eerste Noord-Oostzege Arne Botter in Enschede

Eerste Noord-Oostzege Arne Botter in Enschede

geplaatst maandag 14 januari 2013 om 23:12:00 op Schaatspeloton.nl

In Enschede hebben Arne Botter (C Divisie), Lisette Hoekstra (Dames, VSSNederland.nl /A2Z Reclame) en Rudi Groenendal (Masters, SelectEQ) de achtste wedstrijd in de regionale Noord-Oost Competitie gewonnen. Voor Botter, die in Twente voor Joerec Cijsouw (cijsouwoostburg.nl) en Teake de Boer het snelst was van een kopgroep van zes, was het de eerste marathonzege. Hoekstra verstevigde met haar tweede zege haar klassementsleiding.

Op de IJsbaan Twente ging in de C Divisie een kopgroep van zes rijders rond. In deze groep de nummer twee van het klassement, Johannes de Groot, die met afwezigheid van klassementsleider Jorrit van de Kant (Skate 4 Air / skatelife.nl) goede zaken deed. De Groot kwam in de finale niet verder dan de zesde plaats maar nam de leiding in het klassement over. De zege ging ging in Enschede naar Arne Botter die nog niet verder gekomen was dan een derde plaats. Botter hield op de meet Joerec Cijsouw en Teake de Boer achter zich.

Bij de Dames liep de wedstrijd uit op een massasprint waarin klassementsleidster Lisette Hoekstra voor de tweede maal dit seizoen het snelst was. Het podium werd in Twente volledig bevolkt door Hoekstra's ploeggenoten bij VSSNederland.nl /A2Z Reclame. Hilde Marije Dijkstra werd tweede, Hendrika Sinnema legde beslag op de derde plaats. Bij de Masters was het Rudi Groenendal die na 50 ronden te sterk was voor medevluchter Albert Bakker (Schaatscentrum Oosterhaven). Piet Hijlkema werd op achterstand derde. Hierdoor nam Groenendal, met nog twee wedstrijden te gaan, de klassementsleiding over van Bakker.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie