Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jasper Bovenhuis en Hilde Marije Dijkstra winnen in Noord-Oost Competitie

Jasper Bovenhuis en Hilde Marije Dijkstra winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 24 december 2012 om 20:45:17 op Schaatspeloton.nl

In Deventer is de zesde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie zondag gewonnen door Jasper Bovenhuis (C Divisie), Hilde Marije Dijkstra (Dames, VSSNederland.nl /A2Z Reclame) en Rudi Groenendal (Masters, SelectEQ). Bovenhuis was op De Scheg na 60 ronden sneller dan medevluchter Teake Piet van der Werf (Tpvdwerf.nl). Jorrit van de Kant (Skate 4 Air / skatelife.nl) nam in de C Divisie de klassementsleiding over van de afwezige Johannes de Groot.

Jasper Bovenhuis en Teake Piet van der Werf hadden in de C Divisiewedstrijd samen een ronde voorsprong genomen. In de eindsprint wist Bovenhuis Van der Werf net te kloppen. Marco van der Tuin won de close-finish om de derde plaats van Tim Oude Wolcherink. Jorrit van de Kant die pas als elfde finishte nam in afwezigheid van Johannes de Groot de leiding in het klassement over.

Bij de Dames werd de wedstrijd na 40 ronden in de eindsprint beslist. Hierin toonde Hilde Marije Dijkstra zich voor de vierde maal dit seizoen het snelst. Klassementsleidster Lisette Hoekstra werd achter Hendrika Sinnema derde en behield de eerste plek in het klassement. Bij de Masters toonden Rudi Groenendal en Albert Bakker (Schaatscentrum Oosterhaven) hun vorm voor het NK. Het tweetal pakte een ronde voorsprong waarna Groenendal Bakker in de finale duidelijk achter zich liet. Piet Hijlkema (JB Besturingstechniek) legde beslag op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie