Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bredase dubbelslag Christijn Groeneveld

Bredase dubbelslag Christijn Groeneveld

geplaatst zaterdag 15 december 2012 om 22:00:41 op Schaatspeloton.nl

Christijn Groeneveld is in de laatste meters op weg naar de zege, achter hem ziet ploeggenoot Arjan Stroetinga al tijd om te juichen.

Christijn Groeneveld is in de laatste meters op weg naar de zege, achter hem ziet ploeggenoot Arjan Stroetinga al tijd om te juichen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Breda heeft Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) onder ruime publieke belangstelling de tiende etappe in de KPN Marathon Cup gewonnen. Met zijn zege in de massasprint, waarbij hij ploeggenoot Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) en Fabio Francolini (Radson-Jinstal) te snel af was, nam Groeneveld ook de leiding in het algemeen klassement over van Crispijn Ariëns (De Haan Westerhoff).

De wedstrijd in Breda was er een van controle. Een groot gedeelte van de wedstrijd was dit door het BAM-Univé Schaatsteam. De belangrijkste aanval die enige ruimte kon krijgen was er een van Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) en plaatselijke favoriet Robert van Dalen (Team Brabant). Het tweetal kreeg een gat van zo'n honderd meter maar werd teruggepakt door een achtervolging van het Team Van Werven. Geert Plender (Van Werven) bracht in dienst voor sprinter Gary Hekman (Van Werven) het peloton terug tot aan het aanvallende tweetal, maar opvallend genoeg met het BAM-Univé Schaatsteam profiterend op de tweede rij. Na de neutralisatie van de aanval nam BAM zelf in de finale de kop van het peloton weer over en voerde het tempo op. Toen Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) twee ronden voor het eind zijn werk aan kop van het peloton voltooide waaierde hij naar buiten waarbij hij de opkomende klassementsleider Crispijn Ariëns (De Haan Westerhoff) met een handgemeen hinderde. Voor deze actie kreeg De Vries de rode kaart van de jury, Ariëns kon door maar kwam niet verder dan een zevende plek. Vooraan was het Christijn Groeneveld die de massasprint won. Ploeggenoot Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) had Groeneveld wellicht nog kunnen bedreigen maar kwam al ruim voor de finish overeind om de zege van zijn ploeggenoot te vieren. De derde plaats was in Breda voor Fabio Francolini (Radson-Jinstal), op de vierde plek zorgde Bart Swings (Team Haven Amsterdam) voor een derde nationaliteit in de top-4.

Met zijn dagzege nam Christijn Groeneveld ook de oranje leiderstrui over van Ariëns. Johan Knol (JB Besturingstechniek) behield het wit.

Bekijk ook:

Uitslag