Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Groot, Hoekstra en Bakker leiden halverwege Noord-Oost Competitie

De Groot, Hoekstra en Bakker leiden halverwege Noord-Oost Competitie

geplaatst dinsdag 11 december 2012 om 09:39:40 op Schaatspeloton.nl

In de regionale Noord-Oost Competitie is zondag de vijfde wedstrijd verreden. Met deze wedstrijd, gewonnen door Roel Strijker (C Divisie), Hilde-Marije Dijkstra (Dames) en Albert Bakker (Masters), is de marathoncyclus van de gewesten Friesland, Groningen, Overijssel en Gelderland halverwege. Met nog vijf koersen te gaan leiden Johannes de Groot (C Divisie), Lisette Hoekstra (Dames) en Albert Bakker (Masters) in het tussenklassement.

Roel Strijker won in de C Divisie de wedstrijd door in de finale te sterk te zijn van een kopgroep van acht rijders. Achter de Groninger, die voor het eerst een overwinning behaalde, was Joost Koelen goed voor de tweede en Luuk Loohuis voor de derde plaats. In het klassement leidt Johannes de Groot voor Jorrit van de Kant. De Groot leidt met een verschil van 0,2 punten dankzij twee overwinning terwijl Van de Kant dit seizoen nog droog staat, Joost Koelen volgt met 3,2 punten minder op kleine achterstand.

Bij de dames was in Enschede de zege voor Hilde-Marije Dijkstra, klassementsleidster Lisette Hoekstra deed met een tweede plek echter niet veel onder voor Dijkstra. In het klassement leidt Hoekstra met 35,8 punten voorsprong op Dijkstra. Hendrika Sinnema, die in Twente vijfde werd achter Lianne Westhuis en Andrea de Jong, staat gedeeld met Inge Ruth Visser derde in klassement.

Klassementsleider Albert Bakker verstevigde in de Enschede zijn voorsprong in het Mastersklassement. De 56-jarige Bakker was voor de tweede maal dit seizoen het sterkst en liet Rudi Groenendal en Sjouke Hellinga achter zich. Ook in het klassement vindt Groenendal zich acher Bakker, de Groningers zijn 6,2 punten van elkaar gescheiden. René van der Meulen volgt kort daar achter als derde.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie