Schaatspeloton.nl - Nieuws - TZN kan door in Top Divisie met nieuwe sponsor

TZN kan door in Top Divisie met nieuwe sponsor

geplaatst woensdag 28 november 2012 om 16:26:24 op Schaatspeloton.nl

De Team Zonder Naam kwam tot nu toe dit seizoen uit in sponsorloos blauw.

De Team Zonder Naam kwam tot nu toe dit seizoen uit in sponsorloos blauw. (bron: Schaatspeloton.nl)

De vijf marathonschaatsers van het Team Zonder Naam hebben toch nog een sponsor binnengehaald. Op de valreep. Zo kunnen Rutger ter Laak, Bram Bruschke, Elwin Hulsink, Gerard Nijgh en (op natuurijs) Casper Helling blijven deelnemen dit seizoen aan wedstrijden van de Top Divisie. De schaatsbond KNSB verleende mondeling tot 1 december ontheffing voor het betalen van het licentiegeld. Dat kan nog net op tijd worden voldaan.

De nu aangetreden sponsor voor het team, die anoniem wenst te blijven, neemt het grootste deel van de licentiekosten voor zijn rekening. In ruil voor zijn steun wil hij slechts een logo voor een goed doel, in dit geval de Stichting Haarwensen, op het schaatspak. De Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Van de sponsor van het Team Zonder Naam mogen er eventueel ook nog andere sponsornamen bij op het pak.

Teamlid Rutger ter Laak uit Heino toont zich in een reactie zeer verheugd. "Mooi dat er zulke mensen zijn, die met een goed doel ook het marathonschaatsen willen steunen", zegt hij. Blij is Ter Laak vooral ook over de sympathie die er uit spreekt voor zijn sport.

Eerder kreeg het team al hulp van Harry de Wolff. Die was bereid de ploeg onder zijn stichting op te nemen. "Iedereen was het er meteen over eens dat we niets hoefden te verdienen, als we maar kostendekkend konden sporten", lichtte Ter Laak bij het begin van het seizoen al toe. Puur voor bekostiging van de licentie bleef zijn team echter op zoek naar een sponsor. Berichten in de media over de moeizame weg voor het Team Zonder Naam trokken alsnog een sponsor over de streep.

Met name Ter Laak (tweede in Henk Angenent Classic), Bruschke (actief op Weissensee) en Hulsink (winnaar wedstrijd Appingedam) scoorden het afgelopen seizoen met goede kijkcijfers op natuurijs. Mede door de sponsorperikelen kostte het verschillende teamleden tot nu toe op kunstijs moeite goed aansluiting te vinden bij de andere topdivisieschaatsers. Dat nu toch nog een sponsor is gevonden, stimuleert de teamleden ook er de komende weken op kunstijs weer stevig tegenaan te gaan en dit op natuurijs een mooi vervolg te geven.

Bekijk ook:

Hoofdsponsorloos TZN trekt zich mogelijk terug uit Top Divisie (5 oktober 2012)