Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van der Meulen wint nationale Mastermarathon Dronten

Van der Meulen wint nationale Mastermarathon Dronten

geplaatst donderdag 22 november 2012 om 19:04:19 op Schaatspeloton.nl

René van der Meulen komt als winnaar over de meet, achter hem zijn André Klompmaker (re.) en Albert Bakker (li.) geklopt.

René van der Meulen komt als winnaar over de meet, achter hem zijn André Klompmaker (re.) en Albert Bakker (li.) geklopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

De landelijke Kwintus Nova Trophy voor Masters is in Dronten gewonnen door René van der Meulen (Weissensee for Kids). De Kampenaar was na 70 ronden het snelst van een kopgroep van negen met een ronde voorsprong. Achter Van der Meulen werden André Klompmaker (Stouwdam Sport) en Albert Bakker (Oosterhaven) tweede en derde. De Masterwedstrijd was de eerste landelijke marathon van het seizoen voor die categorie.

Met een vrij beperkt veld van een zestigtal rijders ging in Dronten de eerste landelijke masterwedstrijd van het seizoen van start. In het koude Leisure World ice center werd de marathon pas in de tweede helft beslist toen een omvangrijke groep een ronde voorsprong pakte. In de finale die volgde waren er geen noemenswaardige aanvallen te zien en was het uiteindelijk Van der Meulen die het snelst was in de eindsprint.

Bekijk ook:

Uitslag