Schaatspeloton.nl - Nieuws - Foske Tamar van der Wal wint KPN Marathon Cup 6, Oranje trui voor Rixt Meijer

Foske Tamar van der Wal wint KPN Marathon Cup 6, Oranje trui voor Rixt Meijer

geplaatst zaterdag 17 november 2012 om 20:31:46 op Schaatspeloton.nl

Winnares Foske Tamar van der Wal (mi.) werd op het podium geflankeerd door Wieteke Cramer (li.) en Maria Sterk (re.)

Winnares Foske Tamar van der Wal (mi.) werd op het podium geflankeerd door Wieteke Cramer (li.) en Maria Sterk (re.) (bron: Schaatspeloton.nl)

Rixt Meijer (Palet Schilderwerken) heeft in Haarlem de Oranje leiderstrui overgenomen van de vanwege de World Cup mass-start afwezige Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl). De dagzege ging op een drukbezochte ijsbaan Kennemerland naar Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) die de massasprint won. Wieteke Cramer (Palet Schilderwerken) en Maria Sterk (Weissensee for Kids) waren achter Van der Wal goed voor de tweede en derde plek.

De dames brachten in Haarlem een aantrekkelijke wedstrijd op het ijs. Het was wel duidelijk dat het op een massasprint zou gaan uitdraaien. Femke Roemer (Elbersen Automatisering) probeerde in de finale het peloton nog te verschalken. Onder luidde aanmoediging van het publiek en ook vriend, en rasaanvaller Jouke Hoogeveen, slaagde Roemer er in meerdere ronden voor het jagende peloton te blijven. Met nog enkele ronden op het werd Roemer weer ingerekend en was de massasprint niet meer te ontkomen. Hierin was het Foske Tamar van der Wal die haar tweede zege van het seizoen behaalde. Achter Van der Wal waren Wieteke Cramer en Maria Sterk goed voor de tweede en derde plaats. Rixt Meijer die in het peloton als vijfde finishte pakte de oranje leiderstrui over van Mariska Huisman die in Haarlem verstek liet gaan om succesvol deel te nemen aan World Cup mass-start. Ook de witte trui verwisselde van eigenaar. Iris van der Stelt (MKBasics.nl) nam het kleinood over van de eveneens afwezige Irene Schouten (Steigerplank.com).

Bekijk ook:

Uitslag