Schaatspeloton.nl - Nieuws - Christijn Groeneveld en Mariska Huisman in poleposition voor World Cup-tickets

Christijn Groeneveld en Mariska Huisman in poleposition voor World Cup-tickets

geplaatst donderdag 1 november 2012 om 23:40:48 op Schaatspeloton.nl

Klassementsleiders in de KPN Marathon Cup Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) hebben de beste papieren om zaterdag de eerste tickets voor de wereldbeker mass-start te behalen. De leider in het klassement na de vierde KPN Marathon Cup in Den Haag zal door de KNSB worden geselecteerd voor de World Cups in Heerenveen en Kolomna. Huisman is in die competitie titelverdediger.

Bij de mannen lijkt het wel zeker dat het BAM-Univé Schaatsteam dit ticket in de wacht zal slepen. Naast Groeneveld zijn ploeggenoten Arjan Stroetinga (op 17,9 punten) en Bob de Vries (op 23 punten) eigenlijk nog maar de enige uitdagers. Crispijn Ariëns (De Haan Westerhoff) volgt op 25 punten, net als Fabio Francolini (Radson-Jinstal) die logischerwijs als Italiaan uitgesloten is van de Nederlandse selectieplaats. Bij de vrouwen heeft Mariska Huisman, die vorig seizoen de eerste editie van de World Cup mass-start won, zelfs een voorsprong van 29 punten op de meest naaste belager Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie). De laatste wedstrijden onfortuinlijke Irene Schouten (Steigerplank.com) staat op 31,9 punten.

Naast de selectie via de KPN Marathon Cup zal de KNSB uit de rijders die zich bij de NK Afstanden plaatsen voor de eerste twee World Cups twee mannen en twee vrouwen aanwijzen die Nederland mogen vertegenwoordigen in Heerenveen en Kolomna.