Schaatspeloton.nl - Nieuws - Antoine de Schipper en Erik Jan Kooiman nieuwe columnisten

Antoine de Schipper en Erik Jan Kooiman nieuwe columnisten

geplaatst zaterdag 20 oktober 2012 om 14:24:09 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl geeft elk jaar ruimte aan marathonschaatsers om hun opinies en ervaringen door middel van columns te delen met een groter publiek. Dit seizoen zullen Antoine de Schipper (Team Haven van Amsterdam) en Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) deze posities innemen. Volgende week vrijdag trapt Antoine de Schipper het seizoen af een week later volgt Erik Jan Kooiman met zijn eerste column.

Antoine de Schipper zal dit jaar in de kleuren van Team Haven van Amsterdam debuteren in de Top Divisie na twee jaar in het B-peloton te hebben gereden. Naast het schaatsen is Antoine docent bewegingsonderwijs op een basisschool in Zeist en in de afrondende fase van de ALO opleiding. Antoine is 30 jaar, woont samen in Utrecht en rijdt komende zomer ook in het A-peloton voor het skeeleren. Antoine probeert vanaf 26 oktober elke twee weken zijn belevingen in het Top Divisiepeloton te verwoorden in een column voor Schaatspeloton.nl.

Erik Jan Kooiman, 26 jaar uit Lekkerkerk, debuteert dit jaar in het B-peloton als rijder van Team Schaatscentrum De Uithof. De part-time aardrijkskundedocent op een middelbare school, zoon van oud-marathonschaatsers Jan en Ineke Kooiman, was de afgelopen jaren actief in de wielersport. Het schaatsbloed kruipt echter waar het niet gaan kan en kwam vorig seizoen naar boven waarop Erik Jan regionale schaatsmarathons begon te rijden met als hoogtepunt het winnen van de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren. Erik Jan zal vanaf 2 november voor Schaatspeloton.nl elke twee weken de ervaringen in zijn debuutjaar delen.