Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Telstar Sport-Primagaz gaat weer voor de prijzen

Team Telstar Sport-Primagaz gaat weer voor de prijzen

geplaatst dinsdag 9 oktober 2012 om 21:58:17 op Schaatspeloton.nl

Het seizoen 201112 was voor het team SOS Kinderdorpen zeer succesvol. Na het seizoen waarin de formatie o.a. de Aart Koopmans Memorial, de Holland Venetiëtocht, de Ronde van Skarsterlân en het eindklassement op Nederlands natuurijs won, werd het team hernoemd tot Team Telstar Sport-Primagaz. Onder die nieuwe naam wil het team komend seizoen opnieuw het uiterste uit zichzelf halen en zich verbeteren, zowel in de marathon als op de langebaan.

Misschien wel de meest opvallende nieuweling in de Telstar Sport-Primagaz formatie is Remco Olde Heuvel, overgekomen van de langebaanploeg van TVM. Remco zal zich richten op de langebaan met als doel kwalificatie van de World Cup wedstrijden, maar zal zich zeker ook willen manifesteren op de marathon. De tweede versterking is jong-talent Simon Schouten, vorig jaar in de kleuren van Van Werven nog winnaar van De Honderd van Earnewâld en bovendien winnaar van het zilver op het NK natuurijs. Voor Simon Schouten is dit het tweede seizoen tussen de ''grote mannen''.

De bekendste naam van het vorige natuurijsseizoen is ongetwijfeld Rob Hadders. De winnaar van een aantal prachtige natuurijswedstrijden maakt ook dit jaar deel uit van het Telstar Sport-Primagaz team. Met de twee nieuwelingen, en daarnaast de gebleven Frank Vreugdenhil als ‘motor' en met Sjoerd Huisman als gevaarlijke outsider in de sprint staat er ook dit jaar een sterk team dat de ambitie heeft om mee te doen voor de prijzen.

Wanneer de gelegenheid zich voordoet zal ook Douwe de Vries niet alleen voor TVM op de langebaan uitkomen, maar ook op de marathon voor het Telstar Sport- Primagaz schaatsteam.

Team Telstar Sport-Primagaz heeft dit jaar twee nieuwe coaches; Ron Neymann en Miel Rozendaal. Vorig jaar was Neymann al betrokken bij de Telstar Sport-Primagaz ploeg als assistent coach voor de langebaan. Met Miel Rozendaal (ex-marathonschaatser en ex-ploegleider van team Renault Eco2) heeft Telstar Sport-Primagaz een ervaren zeer wedstrijdcoach langs de baan staan.