Schaatspeloton.nl - Nieuws - Andrès Landman gaat Haven van Amsterdam begeleiden

Andrès Landman gaat Haven van Amsterdam begeleiden

geplaatst zondag 30 september 2012 om 18:29:21 op Schaatspeloton.nl

Voormalig A-rijder Andrès Landman maakt een bijzondere rentree in het marathonpeloton, dit keer niet als rijder maar als sportfysiotherapeut van Team Haven van Amsterdam. Landman heeft na zijn succesvolle schaatscarrière, waarin hij o.a. tweemaal op een NK-podium eindigde en twee marathons op kunstijs won, zijn opleiding tot master in de sportfysiotherapie voltooid en is al een aantal jaar werkzaam bij de praktijk GOED Schellingwoude.

Vele nationale toppers weten de weg naar deze praktijk al te vinden voor een deskundig advies en optimale behandeling bij schaatsblessures. Landman gaat nu zijn uitgebreide ervaring in het peloton samen met zijn vakkennis als sportfysiotherapeut inzetten voor de schaatsers van Team Haven Amsterdam. Het doel hierbij is om de rijders zo fit en gezond mogelijk aan de start te krijgen. Naast de schaatsbegeleiding is GOED Schellingwoude ook de sportpraktijk die de begeleiding verzorgt van roeivereniging Nereus, wielerploeg Amsterdam en atletiek vereniging Atos.

Team Haven Amsterdam is erg blij met de samenwerking met praktijk GOED Schellingwoude, niet alleen vanwege de uitgebreide sportspecifieke kennis van Andrès, maar ook de ruime ervaring van praktijkeigenaar Jörnann Jonkhoff. Deze manueeltherapeut was onder andere begeleider van de olympische schaatsploeg van Lillehammer , schaats-Belg Bart Veldkamp en de Nederlandse Triathlon Bond. Bij Team Haven Amsterdam kan hij zijn Belgische avontuur voortzetten met een andere Belgische topper; Bart Swings.

Naast de begeleiding op en rond de ijsbaan worden de schaatsers van Team Haven Amsterdam regelmatig gecheckt in de praktijk ter voorkoming van blessures. En op het moment dat er toch blessureleed is ontstaan wordt alles in het werk gesteld om de rijder weer zo spoedig mogelijk op het ijs te krijgen. Actieve revalidatie in de Goed geoutilleerde trainingszaal en aanmpassing van de training in overleg met de trainer maken de allround begeleiding compleet. Voor meer informatie over de schaatspraktijk, zie www.goedschellingwoude.nl

Naast de fysieke begeleiding hebben de rijders van Team Haven Amsterdam tijdens hun trainingen en wedstrijden voordeel van de juiste sportvoeding. Vooral tijdens het natuurijsseizoen blijkt het herstel na de grote inspanningen beter te verlopen. Hierin wordt de ploeg gesponsord en begeleidt door MaxiFuel, het grootste sportvoedingsmerk in Europa, waardoor Team Haven Amsterdam dit gehele jaar voorzien is van de juiste voedingssupplementen.

Bekijk ook:

Andrès Landman werkt aan leven na het schaatsen (28 oktober 2008)