Schaatspeloton.nl - Nieuws - BTB Riedas nieuwe hoofdsponsor in Eerste Divisie

BTB Riedas nieuwe hoofdsponsor in Eerste Divisie

geplaatst zaterdag 1 september 2012 om 23:03:02 op Schaatspeloton.nl

De Eerste Divisieploeg van de Stichting Marino (Marathon Rijders in Opleiding) zal komend seizoen BTB Riedas kennen als hoofdsponsor. Het betonwerkbedrijf uit Zaltbommel zal in het seizoen 2012/13 op de borst prijken van Michiel Maerten, Sjors Spaargaren, Frank Bisschop en debutant Philip Steenkamp.Vorig seizoen was BTB Riedas nog co-sponsor van de formatie naast hoofdsponsor Goesting Events.

Met de komst van Sjors Spaargaren en Frank Bisschop en het laten debuteren van Philip Steenkamp kan dus weer met een ploeg van 4 rijders starten in het nieuwe seizoen. Na een zomer van intensieve voorbereidingen kijken de rijders van de 1e divisie marathonploeg BTB Riedas uit naar de winter. Tijdens trainingen en trainingskampen heeft men gewerkt aan teamgeest en conditie. Wekelijks is gezamenlijk getraind onder leiding van de trainers Hans Pieterse en Cees Lissenberg.

Naast de drie nieuwkomers maakt ook Michiel Maerten weer deel uit van de ploeg. Zij vormen een ambitieuze ploeg die zich het rijden van podium plekken als doel hebben gesteld. Daarnaast willen de rijders aanvallend rijden en verder door groeien richting de Top Divisie. Met het aantrekken van Sjors Spaargaren, denkt Dirk Maarssen, (nog altijd in het management bij de Stichting), een goede kracht te hebben. Afgelopen seizoen wist hij een aantal goede prestaties neer te zetten en eindigde hij als 8e in het eindklassement. Maar ook Frank Bisschop kan zeker op natuurijs veel voor de ploeg betekenen. De doelstelling is dit seizoen om weer met een aantal rijders een top 15 klassement te rijden in de Eerste Divisie en in het Ploegenklassement bij de eerste 5 te eindigen.

Met de ploeg zullen we de wedstrijden in de KPN Marathon Cup van de Eerste Divisie rijden, daarnaast de wedstrijden op de Weissensee en als het even kan ook nog aan een aantal Grandprix wedstrijden in het buitenland op natuurijs.

De Stichting stelt zich ten doel talentvolle rijd(st)ers de kans te geven om door te stromen naar de topcompetitie van de marathon. Onderdeel hiervan is het organiseren van begeleiding, het optimaliseren van de opleiding, medische begeleiding en belangenbehartiging van de rijders.
De stichting wordt gedreven door vrijwilligers, maar is voor fondsen afhankelijk van derden. Voor geringe bedragen kunt u als sponsor al bijdragen aan de ontwikkeling van schaatstalent. In ruil hiervoor krijgt uw bedrijfsnaam aandacht op en rondom het ijs.
Ook particulieren, familie of kennissen die het schaatsen een warm hart toedragen kunnen lid worden van de
Club van 50 en/of 100. Zij worden ook op onze website vermeld.


Voor meer informatie en nieuws kunt U terecht op onze website www.marinoschaatsers.nl