Schaatspeloton.nl - Nieuws - Koelewijn, Van Drogenbroek en Bakker winnen 6-Banentoernooi

Koelewijn, Van Drogenbroek en Bakker winnen 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 25 februari 2008 om 23:40:04 op Schaatspeloton.nl

Bert Koelewijn, Mariska van Drogenbroek en Arjan Bakker hebben in Haarlem de eindzege in het 6-Banentoernooi veiliggesteld. Van het drietal was het voor Bert Koelewijn uiteindelijk nog het hachelijkst. De 31-jarige C-rijder hield na de finale een kleine voorsprong van 2,4 punten over op Simon Schouten. De finalewedstrijden werden op de Kennemerlandijsbaan gewonnen door Sjors Spaargaren, Irene Schouten en Harrie de Haan.

C Divisie
Bij de C-rijders wist Bert Koelewijn stand te houden in het klassement. De 31-jarig rijder uit Soest zag de jonge Simon Schouten slechts drie punten inlopen waardoor hij nog een marge van 2,4 punten overhield. Voor de eerste keer dit seizoen verloor Simon Schouten een wedstrijd waarin hij was gestart. Tot nu toe was de Andijker onklopbaar. In Haarlem ging de zege na 50 ronden naar Sjors Spaargaren. De rijder uit Kudelstaart hield Kevin Floris, die als tweede eindigde en Ron Kortekaas op plek drie achter zich. Simon Schouten finishte op enige achterstand als vijfde en kwam hierdoor net te kort voor de eindzege.
Op het eindpodium werd eindwinnaar Bert Koelewijn naast Simon Schouten geflankeerd door Stan Nelissen op plek drie.

Dames
Irene Schouten liet in Haarlem bij de finale opnieuw zien, dat wanneer ze aanwezig is ze ook echt onklopbaar is. Na 35 ronden kwam de 15-jarige Andijkse als winnares over de meet. Mariska van Drogenbroek (Oomssport) had op plek twee ook zeker reden tot juichen. De 28-jarige oud landelijk-rijdster sleepte de eindzege in het 6-Banentoernooi binnen. Michelle Buskermolen die in Haarlem achter Femke Roemer als vierde eindigde legde beslag op plek twee in het eindklassement. De derde plaats op het eindpodium was voor Marianne Gerrits (Netalsindefilm.nl).

Masters
Bij de Masters was het een verrassend tweetal dat mocht gaan strijden om de dagzege. Fred van den Tempel en Harrie de Haan die voor vandaag nog weinig, respectievelijk geen, punten in het klassement hadden slaagden er in het peloton te dubbelen. Sjaak Botman eindigde aan de meet als beste van het peloton en legde beslag op de derde plaats. In de finale was het Harrie de Haan die de dagzege binnenhaalde, Fred van den Tempel moest genoegen met plek twee.
Arjan Bakker behaalde zonder veel problemen de eindzege in het 6-Banentoernooi binnen. Met zijn zes dagzeges was hij door zijn concurrentie eigenlijk al langere tijd niet te bedreigen. Sjaak Botman eindigde als tweede in het eindklassement, Laurens Akerboom verdedigde de derde eindpodiumplek.

Bekijk ook:

Touber, Kuik en Bakker eindwinnaars Noord-Oost Competitie
Uitslag Finale C Divisie
Uitslag Finale Masters
Uitslag Finale Dames