Schaatspeloton.nl - Nieuws - Chantal van Marle vervangt Cindy van den Berg bij Koga

Chantal van Marle vervangt Cindy van den Berg bij Koga

geplaatst maandag 9 juli 2012 om 22:34:19 op Schaatspeloton.nl

De damesformatie van Koga zal komend seizoen bestaan uit debutante Chantal van Marle en het duo Marlies ter Bekke en Anneke Peters dat afgelopen seizoen al voor het Twentse team van ploegleider Pieter van Savoyne uitkwam. Van Marle die tweede werd in de FlevObokaal-competitie op FlevOnice vervangt bij Koga, dat als sponsor haar tweede seizoen in gaat, Cindy van den Berg die stopt.

Vorig jaar is deze nieuwe marathonformatie tot stand gekomen, het opleidingsteam bestond toen uit: Cindy van den Berg, Marlies ter Bekke en Anneke Peters. Dit jaar gaat het ambitieuze opleidingsteam verder met twee van de drie dames, Marlies ter Bekke en Anneke Peters. Cindy van den Berg heeft zich afgelopen halfjaar gericht op haar HBO studie en heeft deze reeds succesvol afgesloten. Chantal van Marle komt aankomend seizoen het opleidingsteam versterken.

Chantal van Marle is 26 jaar en afkomstig uit Dalfsen, zij is een oud gewestelijk rijdster dat ook bij Team ONE getraind heeft. Tevens is Van Marle actief geweest als assistent trainer van het gewest Overijssel. Afgelopen seizoen heeft Van Marle de Leisure World Competitie gewonnen, nu maakt zij de overstap naar de landelijke dames.


Voor Ter Bekker en Peters wordt dit het tweede seizoen landelijk, de dames moesten afgelopen seizoen beide erg wennen aan het niveau. De drie dames trainen deze zomer voor het eerst samen, het klikt erg goed tussen de drie jonge meiden, ze vullen elkaar goed aan en hopen veel van elkaar te kunnen leren. Pieter van Savoyen treed ook dit seizoen op als trainer en ploegleider, als ploegenvertegenwoordiger functioneert Henk Jonker.

Het Koga Schaatsteam gaat deze winter haar tweede seizoen in, met drie fanatieke jonge meiden die willen groeien en zichzelf verder willen ontwikkelen in de marathonwereld. Het uitrijden van de wedstrijden is hierbij het uitgangspunt, maar stiekem hopen de jonge meiden dat er voor dit seizoen wellicht iets meer inzit!