Schaatspeloton.nl - Nieuws - Haven van Amsterdam legt Bart Swings vast

Haven van Amsterdam legt Bart Swings vast

geplaatst maandag 9 juli 2012 om 21:45:30 op Schaatspeloton.nl

Bart Swings en Antoine de Schipper rijden komend seizoen voor Haven van Amsterdam in de Top Divisie. Naast Swings en De Schipper zal ook Kees de Vrij als ervaren trainer de studentenploeg van SKITS versterken. Met Stan van den Berg, Kevin Floris, Pieter Overmars en Johan Hendriks blijft de basis van de hoofdmacht, die komend seizoen korte uitslagen op kunstijs wil behalen en bepalend wil zijn op natuurijs, stabiel.

De ploeg zal ook dit jaar uitkomen in de Top Divisie, Eerste Divisie en regiocompetitie, en laat 4 rijders promoveren naar een hogere klasse. Naast Swings en De Schipper die over komen uit de Eerste Divisie zal Swen Faber, tweede in het 6-Banentoernooi, komend jaar debuteren in de Eerste Divisie.

De haven van Amsterdam is, met de overslag van 91 miljoen ton aan goederen, de vierde haven van Europa en wereldleider op het gebied van de overslag van cacao en benzine. Daarbij is Amsterdam de grootste Airport-Seaport combinatie van Europa. De schaatsploeg en de haven delen naast de Amsterdamse wortels een aantal kernwaarden: een topprestatie neerzetten door een slimme aanpak, samenwerken en innoveren.

"Onze zuiderbuur Swings, zelf ook student, heeft naast zijn ambities als langebaanschaatser zijn zinnen gezet op een serie marathons. Swings zal de ploeg een impuls geven tijdens kunstijswedstrijden." Aldus de formatie. Bart Swings over zijn stap naar Team Haven Amsterdam: "ik wil vooral actief zijn in de wedstrijden en proberen mee te schuiven in een aantal goede ontsnappingen. Daarnaast zoveel mogelijk voor de ploeg betekenen in de wedstrijden waaraan ik deelneem. Wat werk opknappen of gaten dichtrijden voor de ploeg! Ik ben zeer blij met de kans geeft om in de A-divisie te starten en kijk uit naar de eerste wedstrijden!"

De Schipper is de tweede opvallende naam in de formatie. De ploegleiding had de "turbo diesel" al sinds vorig jaar op het oog; een bijzondere verschijning in het Eerste Divisiepeloton. De Schipper heeft zijn plek inmiddels gevonden: "SKITS is een unieke ploeg waar trainers samen denken met ons in plaats van vertellen hoe het zou moeten. De verantwoordelijkheid ligt bij de sporter zelf. Een mooie mix van mensen, hard werken, veel afzien, veel leren."

Bij de studentenploeg, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, zit innovatie in de genen. De schaatsers en begeleiding geven al meerdere jaren innoverende projecten vorm. Eén van de projecten op het gebied van materiaal is de ontwikkeling van een nieuwe generatie schaatspakken (in samenwerking met Sprinter Sportswear). Sleutelwoorden zijn hierbij compressie, veiligheid, en ondersteuning. De ploeg innoveert ook in trainingsleer, zo wordt er hard gewerkt aan het concept "slim trainen", kern is het combineren van activiteiten en het benutten van je omgeving.

Houd de ploeg in de gaten! De laatste ontwikkelingen & schaatsinnovatie: www.skitstalentteam.nl