Schaatspeloton.nl - Nieuws - Samenstelling damesploeg Renault bekend

Samenstelling damesploeg Renault bekend

geplaatst maandag 25 juni 2012 om 21:15:12 op Schaatspeloton.nl

Nadat eerder al bekend werd dat Renault komend seizoen een damesformatie ging sponsoren weet Schaatsen.nl nu ook de samenstelling van deze nieuwe Equipe Renault/BAM te melden. Manon Kamminga, Bianca Roosenboom, Daniëlle Lissenberg-Bekkering en Sharon Hendriks zullen de Franse autobouwer op het ijs gaan vertegenwoordigen. Maria Sterk en Margo van de Merwe zullen voor de nieuwe zusterploeg Weissensee4kids uit gaan komen.

Manon Kamminga en Bianca Roosenboom komen over van Steigerplank.com terwijl Lissenberg-Bekkering en Hendriks afgelopen seizoen uitkwamen voor Team Make a Wish en Heijkoop & Partners. Equipe Renault Eco2 kwam afgelopen jaren als tweede ploeg van het BAM/Univé Schaatsteam uit in de Top Divisie. Na het afgelopen seizoen gaf men aan dat gestopt zou worden met sponsoring van deze herenploeg en een nieuwe damesformatie opgezet zou worden.

Ook Maria Sterk en Margo van de Merwe, die na het stoppen van Hoolwerf Heiwerken opzoek waren naar een nieuwe ploeg, hebben onderdak gevonden. Het Friese tweetal zal uit gaan komen voor Weissensee4kids.

Bekijk ook:

Renault Eco2 wil damesploeg, Bovenhuis naar BAM (10 mei 2012)
Transferoverzicht 2012