Schaatspeloton.nl - Nieuws - Langebaanster Nijman maakt overstap naar marathon

Langebaanster Nijman maakt overstap naar marathon

geplaatst dinsdag 3 april 2012 om 22:10:53 op Schaatspeloton.nl

Sophie Nijman maakt komend seizoen de overstap naar het marathonschaatsen. De rijdster uit Heino voegt zich bij de schaatsmeiden van Team MKBasics.nl-Palet Schilderwerken. De 25-jarige schaatsster komt over van Team Anker waar ze zich vooral richtte op de sprint afstanden. Met de komst van Nijman heeft de stichting Schaatsmeiden die Team MKBasics.nl-Palet Schilderwerken beheert acht dames onder contract die over twee ploegen verspreid zullen gaan worden.

Nijman ziet de overstap als een uitdaging. "Het is na een lange periode van langebaanschaatsen tijd voor een andere aanpak. Marathonschaatsen heeft altijd mijn interesse gehad, dus ik kijk er naar uit om straks in het damespeloton te starten." Naast de marathonwedstrijden zal Nijman zich net als haar toekomstige ploeggenoten blijven richten op de langebaan.

Met de komst van Nijman staat de teller van de schaatsmeiden op acht dames. Elma de Vries, Iris van der Stelt en Kimberly Muusse zijn Nijman al voor gegaan. Mireille Reitsma, Rixt Meijer, Erna Last Kijk-in-de-Vegte en Wieteke Cramer maken het team voor de komende winter compleet. Hoe de uiteindelijke formaties gevormd zullen worden is nog niet bekend.