Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regelink en Stoltenborg naar Payroll Group

Regelink en Stoltenborg naar Payroll Group

geplaatst dinsdag 3 april 2012 om 22:03:01 op Schaatspeloton.nl

Payroll Group heeft zich voor haar tweede seizoen als hoofdsponsor in de Top Divisie versterkt met Eerste Divisierijders Kevin Regelink en Mats Stoltenborg. Regelink komt over van Payroll’s opleidingsploeg Romex Restate. Stoltenborg, Nederlands kampioen Junioren A, komt over van Schaatsteamhaarlem.nl. Met het debuterende duo en Bart Hakkenberg, Joost Vink en Lars Hoogenboom die Payroll Group trouw blijven is die formatie compleet.

Naast Payroll Group zal ook Romex Restate hun Eerste Divisie team financieel blijven ondersteunen en hun luxe appartementen beschikbaar stellen voor gezamenlijke trainingsstages in de Alpenlanden. Directeur Marco Wijling van Payroll Group: "Vorig jaar tekenden wij een driejarige sponsorovereenkomst met SSWN. Zo creëer je een basis voor een langdurige en succesvolle samenwerking met als doel jonge talenten te laten doorstromen. Ook bedrijfsmatig vergroot je zo het effect van sportsponsoring."

Bij Team Payroll Group vormt Bart Hakkenberg het gezicht van de ploeg na zijn opzienbarende manier van rijden op Nederlands natuurijs. Samen met zijn strijdmakkers Joost Vink en Lars Hoogenboom vormt hij de gevestigde orde binnen het team. Sprinter Kevin Regelink stroomt intern door van het opleidingsteam naar de zwart/paarse brigade. Aanvaller en supertalent Mats Stoltenborg komt over van Schaatsteam Haarlem en zal net als Regelink zijn debuut maken op het hoogte niveau van Nederland. Afscheid genomen is er van Gerard Nijgh en Marcel van Ham verhuist naar een andere ploeg.

Team Romex Restate zal weer als kweekvijver van talent fungeren binnen de SSWN. Jasper van Tol, winnaar van KPN Cup2 in Heerenveen afgelopen seizoen, zal weer als wegkapitein van dit team met hen ten strijde trekken. "Afgelopen twee jaar hebben wij vanuit de Eerste Divisie Hakkenberg, Nijgh en Regelink als talenten door kunnen laten stromen daar de Topdivisie. Dit seizoen gaan wij die uitdaging weer aan met Axel Koopman, Bart van der Vlugt en Robin Snoek met als doel weer één of twee talenten af te leveren op het hoogte niveau." De 19-jarige Axel Koopman reed afgelopen seizoen al in de kleuren van Romex Restate. Allrounder Bart van der Vlugt komt over van Schaatsteam Haarlem en boerenzoon Robin Snoek verruilt na zijn debuutjaar op landelijk niveau het Team Goesting/BTB Riedas voor het uitgebreide opleidingstraject dat SSWN biedt. Van Tol over de twee nieuwe talenten: "Bart van der Vlugt gaat zijn 3e jaar in. Na een uitstekend debuut en een wat tegenvallend tweede jaar in de Cup, hopen wij hem, met een rol als kopman aan het eind van dit seizoen af te leveren als Topdivisie rijder. Ons vertrouwen spreken wij ook uit naar Robin Snoek. Hij heeft afgelopen seizoen fysieke en materiële tegenslagen gehad in de Cup maar dankzij overtuigende sprintjes tijdens gezamenlijke trainingen was onze interesse gewekt in zijn mogelijkheden. Na een uitstekende Holland-Venetië Tocht, die hij als B-debutant in het A-peloton volbracht, verwachten wij bij hem veel ontwikkeling te gaan zien komend seizoen. Met voormalig Kernploeg trainer van Zwitserland Piet Schipper als Technisch Directeur en gewestelijk schaatstrainer Dirk Zuidert als trainer is de organisatie weer klaar voor een nieuw seizoen.