Schaatspeloton.nl - Nieuws - BAM-diesel Hut completeert Van Werven

BAM-diesel Hut completeert Van Werven

geplaatst dinsdag 3 april 2012 om 21:55:56 op Schaatspeloton.nl

Willem Hut, de laatste jaren erkent diesel in dienst van het BAM-Univé Schaatsteam verruilt het oranje-groen van die formatie in voor het geel-groen van Team Van Werven. De 29-jarige natuurijsspecialist hoopt bij Van Werven een andere, meer vrije, rol in te kunnen gaan vullen. Met de komst van Hut heeft Van Werven de ploeg voor het nieuwe seizoen rond.

Zeven jaar maar liefst reed hij als trouwe knecht in de kleuren van BAM en loodste hij dat team naar vele successen. Nu die ploeg zijn pijlen op Sotchi richt en daar voor hem geen plek meer is, kiest Willem Hut voor Van Werven. "Het is heel spannend, maar ik ben vooral blij." De 29-jarige Fries uit Waskermeer, vorig seizoen nog winnaar in de natuurijswedstrijd in Gramsbergen, toonde in die jaren meermaals zijn enorme waarde voor het team, en wil dat nu in de kleuren van Van Werven opnieuw laten zien. Zij het op een andere manier.

"Bij BAM ben ik altijd knecht geweest en heb ik mezelf ook in die rol geplaatst. Komend seizoen wil ik mezelf op een andere manier laten zien en aan winnen denken." Aldus Hut. "Dit is een hele nieuwe weg voor mij. Ik kan me als rijder op een heel andere manier gaan ontwikkelen en ik denk dat ik dat ook nodig heb. Dat is spannend ja. Het betekent dat ik mezelf weer in kopgroepen wil zien en het dan ook moet gaan afmaken."

Hut maakte zijn keuze weloverwogen. Hij dacht afgelopen winter al vaker na over een eventuele nieuwe impuls. "Als A-rijder heb ik maar bij één ploeg gezeten en nu kom ik in een andere omgeving, met jongens waar ik nog nooit mee samen reed. Dat maakt me scherp en alert, het voelt als een nieuwe start. Ik denk dat het beste van Willem Hut nog komt."

Met het aantrekken van Hut is team Van Werven compleet. Gary Hekman en Geert Plender tekenden bij, terwijl Bart de Vries en Rick Smit in een eerder stadium al een contract tekenden. Wim Dillen blijft als B-rijder bij de ploeg en het Elburger talent Ruben Wieberdink (19) vergezeld hem.

Coach René Ruitenberg is blij met de samenstelling van het team."Het is een groep jongens waar nog veel rek in zit, maar die toch al op een heel hoog niveau bezig is. Het is nu zaak om teamgevoel te creëren en daar gaan we keihard aan werken."

Bekijk ook:

Willem Hut