Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Geert-Jan van der Wal naar Radson-Jinstal

Ook Geert-Jan van der Wal naar Radson-Jinstal

geplaatst zaterdag 31 maart 2012 om 16:29:10 op Schaatspeloton.nl

Nadat afgelopen week Erwin Mesu bevestigd werd bij Radson-Jinstal voegt ook Geert-Jan van der Wal zich bij de formatie van ploegleider Jeroen de Vries. De 26-jarige veehouder en natuurijsspecialist uit Emmeloord komt over van SOS Kinderdorpen. Met Van der Wal, Mesu en de eerder al vastgelegde Martijn Kromkamp, Douwe Bierma en de gebroeders Peter en Frederik Nauta heeft Radson-Jinstal de ploeg voor het seizoen 2012/13 rond.

Geert-Jan van der Wal, die in 2004 een zwaar ongeluk ternauwernood overleefde en de laatste seizoenen wordt achtervolgd door blessureleed, zocht een nieuwe uitdaging: "Mijn bijnaam is 'De Vechtmachine', maar die heb ik de laatste jaren door de vele blessures geen eer aan kunnen doen. Ik dank die naam aan de momenten waarop ik doorging waar anderen stopten, maar de afgelopen seizoenen moest ik te vaak opgeven waar anderen wel konden doorgaan. Op dit moment ben ik weer zo goed als blessurevrij en dat was voor mij een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik heb veel vertrouwen in de capaciteiten van Jeroen de Vries in tactisch en technisch opzicht en dat vertrouwen bleek wederzijds te zijn", aldus de winnaar van de natuurijsklassieker op het Veluwemeer in 2010. De sterke veehouder uit Emmeloord kreeg nog de kans om zijn contract bij Telstar/Primagaz te verlengen, maar sloeg het aanbod af. Van der Wal daarover: "Het was een prima aanbod, maar mijn gevoel zei me dat het tijd werd voor iets nieuws."

De Vries is content met het aantrekken van de zesde rijder voor zijn team: "We hebben nu een goede balans in het team. Van der Wal is iemand met een groot sporthart. Ik herken veel van mezelf in zijn manier van het benaderen van de sport. Het is een echte killer en dat is wat bij ons nog ontbrak in het team."

Van der Wal rijdt komend seizoen bij Radson-Jinstal met Douwe Bierma, Martijn Kromkamp, Ewin Mesu en Peter en Frederik Nauta.

Bekijk ook:

Geert-Jan van der Wal