Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erwin Mesu naar Radson-Jinstal

Erwin Mesu naar Radson-Jinstal

geplaatst donderdag 29 maart 2012 om 20:58:58 op Schaatspeloton.nl

Erwin Mesu

Erwin Mesu

De formatie van Radson-Jinstal heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Erwin Mesu. De 22-jarige Zeeuw komt over van Habovo/Bwaste en voegt zich bij Martijn Kromkamp, Douwe Bierma en de gebroeders Peter en Frederik Nauta die eerder hun contract bij de volledig Friese formatie verlengden. Erwin Mesu neemt bij Radson-Jinstal de plek in van de eerder naar De Haan Westerhoff vertrokken Jan van Loon.

Erwin Mesu maakt de overstap van de ploeg van Habovo waar hij tot noch toe geen zekerheid kreeg over een eventueel vervolg. "Deze stap komt op het goede moment in mijn carrière en past goed in de lijn die ik zelf voor ogen had. Radson-Jinstal is mij afgelopen seizoen positief opgevallen, dus toen Jeroen de Vries belde was ik meteen enthousiast." Mesu werd afgelopen seizoen gewestelijk kampioen in de regio Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Komende zomer skeelert de sterke Zeeuw nog wel in de kleuren van Habovo. Naast de nationale competitie zal Mesu zich ook internationaal in de strijd mengen met een plaats in de selectie voor het Europees Kampioenschap als doel.

Ploegleider Jeroen de Vries is blij met de komst van de inmiddels in Friesland woonachtige Zeeuw. "Met Mesu hebben we de beschikking over een groot talent. Ik zie het als een uitdaging om hem een betere en completere schaatser te maken. Erwin is een jongen die op zowel kunstijs, als natuurijs, goed uit de voeten kan", aldus ploegleider de Vries, die eerder Jan van Loon uit zijn team zag vertrekken.

Bekijk ook:

Erwin Mesu
Jan van Loon naar De Haan Westerhoff (8 maart 2012)
Transferoverzicht 2012