Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rick Smit verhuist naar Van Werven

Rick Smit verhuist naar Van Werven

geplaatst dinsdag 27 maart 2012 om 17:17:17 op Schaatspeloton.nl

Team Van Werven heeft met Rick Smit de vierde man van de ploeg voor volgend jaar binnen. De Noord-Hollander, die afgelopen seizoen tijdens het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen het natuurijs van de Grote Rietplas in Emmen derde werd, komt over van Equipe Renault Eco2. Eerder verzekerde de geel-groene formatie zich al van de diensten van Geert Plender, Gary Hekman en Bart de Vries.

De stap komt gelegen voor de 23-jarige rechtenstudent uit Hem. "Ik ben er aan toe om meer verantwoordelijkheid te dragen. Ik heb goede jaren gehad bij Renault, waar we ons konden optrekken aan BAM. Tegelijkertijd was het Renault-team, het laatste jaar met name, niet volwaardig. Bij Van Werven stap ik in een team dat in de breedte sterk is, en waar iedereen een belangrijke rol krijgt." Aldus Smit die sinds 2010 in de Top Divisie uitkomt. Het team heeft een meerjarenvisie en heeft daar ook een stevig financieel fundament voor klaar liggen. "Dat spreekt me ook aan, geeft vertrouwen. Ik heb het gevoel dat ik hier een stap in mijn carrière kan maken. Ik ben vastberaden om een goede schaatser te worden, en krijg hier de tijd en faciliteiten die ik daarvoor nodig heb."

Smit zal ook komende zomer op de skeelers actief zijn onder dezelfde stichting en in het wit van Breman aan de start verschijnen.