Schaatspeloton.nl - Nieuws - Contin en Huisman eerste eindwinnaars World Cup mass-start

Contin en Huisman eerste eindwinnaars World Cup mass-start

geplaatst zondag 11 maart 2012 om 22:14:23 op Schaatspeloton.nl

In Berlijn hebben Jorrit Bergsma (Nederland, BAM-Univé Schaatsteam) en Claudia Pechstein (Duitsland) de finale van de Essent ISU World Cup mass-start gewonnen. Bergsma kwam na 20 ronden solo over de meet voor Alexis Contin (Frankrijk) en Arjan Stroetinga (Nederland, BAM-Univé Schaatsteam). Contin pakte door zijn tweede plaats de eindzege in de World Cup, voor Mariska Huisman (Nederland, Beteropenhaardhout.nl) deed dit door in Berlijn als tweede te eindigen.

De finales waren zowel bij de mannen als de vrouwen een spektakelstuk waarin tot op de laatste meters onduidelijk was wie met de eindzege in de World Cup aan de haal zou gaan. Bij de mannen was leider Jonathan Kuck (de Verenigde Staten) ten val gekomen waardoor Alexis Contin door een tweede plaats achter de dagwinnaar Jorrit Bergsma genoeg punten verdiende om de eindzege te behalen. Ook Bergsma stak in de laatste wedstrijd Kuck nog voorbij waardoor de Amerikaan afzakte naar de derde stek in de eindrangschikking.

Bij de vrouwen maakte thuisrijdster Claudia Pechstein het klassemenstleidster Mariska Huisman nog lastig. Pechstein won in de Duitse hoofdstad de finalewedstrijd, maar doordat Huisman net daarachter als tweede finishte behaalde ze met een klein verschil toch de eindzege. Anna Rokita (Oostenrijk) finishte als derde en hield daardoor Foske Tamar van der Wal (Nederland, Okkinga Communicatie) van het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren