Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Werven legt Bart de Vries vast

Van Werven legt Bart de Vries vast

geplaatst vrijdag 2 maart 2012 om 18:47:57 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries

Bart de Vries

Bart de Vries rijdt volgend seizoen voor Team Van Werven. De met 23 jaar jongste telg uit de Friese schaatsfamilie komt over van DHW Power-play. Naast Bart de Vries bestaat Van Werven volgend seizoen uit Gary Hekman en Geert Plender. Simon Schouten verkaste vorige week naar SOS Kinderdorpen, terwijl Arjen Becker en René Ruitenberg stoppen. Die laatst wordt volgend seizoen ploegleider van de formatie waar de positie van Ingmar Berga nog onduidelijk is.

De Vries voegt zich bij Gary Hekman en Geert Plender, die beide hun contract verlengden bij team Van Werven. "Het voelt heel goed en ik ben nu al gemotiveerd om me in deze nieuwe omgeving te bewijzen." De 23-jarige hardrijder kampte dit seizoen met de naweeën van een virusinfectie in de zomermaanden. "Daardoor begon ik met achterstand aan het seizoen en dat heb ik niet recht kunnen zetten." Dat De Vries potentie heeft is bekend; hij won vorig seizoen een wedstrijd op kunstijs en een wedstrijd op Flevonice. Met name die eerste was bijzonder, hij verwees zijn broer Bob in een rechtstreekse sprint naar plaats twee.

"Ik ben vastberaden om het niveau van vorig seizoen weer op te pakken en te rijden voor de overwinning", zegt de in het Drentse Eesveen woonachtige De Vries. "Het gesprek met team Van Werven verliep heel positief. Het was een duidelijk verhaal en het team heeft duidelijke uitgangspunten. Daarom denk ik ook dat ik bij deze ploeg het best tot mijn recht ga komen."

Hekman kende een uitstekend seizoen met twee overwinningen op Flevonice en twee bijna-overwinningen op natuurijs. "Het was mooi geweest als ik een klassieker had kunnen winnen, maar dat lukte helaas net niet." De 'ijsbreker' manifesteerde zich dit seizoen echter wel als favoriet op het natuurijs. "En in die rol voel ik me ook prettig bij Van Werven. Op kunstijs kan ik de ploeg helpen en hoop ik volgend jaar nog een stap te maken. Op natuurijs kreeg ik dit seizoen alle steun om voor de overwinning te rijden, zonder dat we als ploeg de druk hebben van het móéten winnen."

Geert Plender tekende ook bij, al was dat geen verrassing. De 27-jarige Kampenaar had vorig jaar een belangrijke rol in de doorstart van schaatsteam Van Werven. "Het geeft heel veel voldoening dat we als team zo'n goed sportief jaar hebben gehad, maar het heeft mezelf wel veel energie gekost. Voor het volgende seizoen organiseren we het team professioneler, zodat ik zelf weer kan focussen op het schaatsen."

Team Van Werven ondergaat nogal wat wijzigingen. Het zag Simon Schouten vertrekken naar SOS Kinderdorpen, terwijl Arjen Becker en René Ruitenberg stopten. Bij Ingmar Berga liggen de opties nog open.

Bekijk ook:

Bart de Vries
Transferoverzicht 2012