Schaatspeloton.nl - Nieuws - René Ruitenberg ploegleider Van Werven

René Ruitenberg ploegleider Van Werven

geplaatst woensdag 29 februari 2012 om 23:27:54 op Schaatspeloton.nl

Komend seizoen zal René Ruitenberg als ploegleider actief worden bij Team Van Werven. De 41-jarige Ruitenberg, die deze winter zijn 23e en laatst marathonseizoen draaide, vervangt bij Van Werven Yep Kramer. Naast René Ruitenberg wordt het begeleidingsteam versterkt met conditietrainer Martin van Hooidonk. Afgelopen week werd al bekend dat hoofdsponsor Van Werven door zou gaan.

René Ruitenberg kijkt uit naar zijn nieuwe functie bij het schaatsteam waar hij de laatste jaren ook voor actief was. "Ik heb altijd wel een coachende rol binnen het team gehad, want dat zit in me. Maar dan heb je toch altijd een soort dubbelrol en dat werkt beperkend. Ik kon dan nooit mijn ei helemaal kwijt." aldus Ruitenberg op de website van de ploeg. "Ik moest de laatste jaren zelf alle zeilen bijzetten om een goed niveau te halen en je bent teveel onderdeel van de groep om er af en toe boven te kunnen staan. Terwijl een team dat juist nodig heeft. Komend seizoen kan ik me daar op concentreren." Hij kan teren op de ervaring die hij in al die jaren opdeed. "Ik heb van alles meegemaakt. Ik ben kopman geweest, ik heb jarenlang geknecht, blessures gehad, heel wat coaches, trainers en teams meegemaakt."

"Het is heel belangrijk dat de jongens het voor elkaar willen doen. Daarvoor moet je elkaar leren kennen, eerlijk en open naar elkaar durven zijn en af en toe zul je jezelf moeten wegcijferen. Ik geloof in gelijkwaardigheid. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen en op het moment dat hij de kans krijgt ook verantwoordelijkheid nemen." De tactiek? "We willen volgend jaar een aanvallende ploeg zijn. Dat past bij onze rijders en bij onze sponsoren. Bovendien; dat maakt de sport ook mooi."

De begeleiding van team Van Werven wordt uitgebreid met Martin van Hooidonk. De Nijevener, in het verleden al trainer bij diverse skeelerteams, wordt conditietrainer en gaat nauw samenwerken met Ruitenberg. Het contract van Yep Kramer wordt niet verlengd.

Wilfred van Werven namens het team: "We hebben heel duidelijk gekozen om de begeleiding op te splitsen. Een echte coach, een pure trainer en de medische kant. René, Martin en Gerrit van Olst via zijn bedrijf Preaz, vormen samen een team waar wij in geloven."

Bekijk ook:

René Ruitenberg
Transferoverzicht 2012