Schaatspeloton.nl - Nieuws - Juniorenkampioen Van der Stelt kiest voor MKBasics.nl

Juniorenkampioen Van der Stelt kiest voor MKBasics.nl

geplaatst woensdag 29 februari 2012 om 14:38:11 op Schaatspeloton.nl

De kersverse Nederlands kampioen bij de junioren, Iris van der Stelt, zal volgend jaar rijden voor de formatie van het team MKBasics.nl. De 19-jarige studente fysiotherapie komt over van het gewest Zuid-Holland en zal dit jaar debuteren op het hoogste niveau marathonschaatsen. Zaterdag werd Van der Stelt juniorenkampioen door Lisa van der Geest (Groenehartsport.nl) en Lisanne Buurman (Team Mutasport) te verslaan.

"Ik heb veel zin om te gaan rijden in het damespeloton," zegt Van der Stelt. "Ik ben er van overtuigd dat ik me in dit team goed kan ontwikkelen als marathonschaatsster, maar ook in de langebaan zie ik mogelijkheden om te groeien." Met de komst van Iris van der Stelt verzekert de formatie van MKBasics.nl zich van een aanstormend talent.

Eerder werd bekend dat ook top marathonschaatsster Elma de Vries zich vanaf komend seizoen bij de' Marathonploeg van het jaar' zal voegen. De 28-jarige winnares van de laatste natuurijswedstrijd op het ijs van het Zweedse Falun komt over van de BAM-formatie.

De twee marathondames zullen zich voegen bij de formatie van het Team MKBasics.nl, wat nu nog bestaat uit vice-Nederlandse kampioen natuurijs Rixt Meijer, Super Prestige winnares Mireille Reitsma, en de winnaressen op Biddinghuizen Erna Last-Kijk in de Vegt en Wieteke Cramer. Naast MKBasics.nl zal Palet Schilderwerken uit Genemuiden, net als afgelopen jaar, betrokken blijven als hoofdsponsor.

Bekijk ook:

Iris van der Stelt
Transferoverzicht 2012