Schaatspeloton.nl - Nieuws - Damesploegen CENNED en Intersport Jan Bols fuseren

Damesploegen CENNED en Intersport Jan Bols fuseren

geplaatst maandag 27 februari 2012 om 08:57:26 op Schaatspeloton.nl

De damesmarathonploegen van CENNED en Team Intersport Jan Bols gaan in het nieuwe schaatsseizoen fuseren. De ploegen zullen blijven bestaan. CENNED word de hoofdploeg terwijl Intersport Jan Bols als opleidingsploeg blijft bestaan. Andrea Sikkema maakt de overstap van Intersport Jan Bols naar CENNED waar Carla Zielman blijft. Regionale rijdster Carolien Hunneman gaat landelijk rijden voor Intersport Jan Bols.

De ploegleider van Team Cenned, waar Infopact en Van Braak Accountants co-sponsors zijn, wordt de Groningse Alida Pasveer van het huidige Team Intersport Jan Bols. De leading ladies van Cenned, Carla Zieman uit Rottum (winnares van o.a. de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee) en Intersport Jan Bols, Andrea Sikkema afkomstig uit het Drentse Nooitgedacht nu wonend in Oldeberkoop, maken deel uit van het nieuwe Team Cenned. De namen van de overige rijdsters worden binnenkort bekendgemaakt.

Ook het grote talent Carolien Hunneman uit Oosterwolde is vastgelegd voor het opleidingsteam met als ploegleider oud-rijdster Annelies Passchier uit Middenmeer. Hunneman heeft in de regionale competitie 10 wedstrijden gewonnen en heeft op natuurijs reeds laten zien klaar te zijn voor de overstap naar de dames topcompetitie. Ploegleider Alida Pasveer geeft aan bijzonder verheugd te zijn met deze ontwikkelingen; "een stabiele sponsor met garanties voor de toekomst en een ploeg met sterke rijdsters die op kunst en natuurijs voor de prijzen kunnen meedoen. Daarnaast nog jong talent om op te leiden voor de toekomst. Helemaal top".

Teammanager van Cenned Herman Kramer blijft betrokken bij het nieuwe team en gaat de sponsorbelangen behartigen. Ook verzorger Jurjen Rolingswier gaat mee naar de nieuwe formatie.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2012