Schaatspeloton.nl - Nieuws - SOS haalt Simon Schouten en wordt Telstar Megastores-Primagaz

SOS haalt Simon Schouten en wordt Telstar Megastores-Primagaz

geplaatst maandag 27 februari 2012 om 07:07:42 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten maakt de overstap van Team Van Werven naar SOS Kinderdorpen. De 21-jarige Schouten won dit seizoen de natuurijsklassieker De 100 van Earnewâld en werd ook nog gewaardeerd met de Jan Maarten Heideman Prijs voor de rijder die dit seizoen de meeste progressie boekte. SOS wat naast Schouten uit Karlo Timmerman, Rob Hadders, Douwe de Vries, Sjoerd Huisman en Frank Vreugdenhil zal bestaan hernoemt zich naar Telstar Megastores-Primagaz.

Er waren na de goede prestaties van Simon Schouten meer ploegen die dongen naar de gunsten van Schouten, die zelf uiteindelijk koos voor SOS Kinderdorpen. "Daar zijn we ontzettend blij mee", stelt teammanager Edward van Dijk. "We wilden Simon Schouten vorig jaar al graag hebben, maar destijds wilden we hem nog een jaar in de Eerste Divisie laten rijden. Zelf wilde Schouten naar de Top Divisie en koos daarom voor Van Werven. Achteraf zijn we daar blij mee. Hij heeft dit seizoen veel geleerd en aangetoond dat hij een echt talent is. Daarom zijn we blij dat hij nu alsnog voor ons heeft gekozen."

Schouten heeft die keuze bewust gemaakt, stelt Van Dijk. "Hij heeft echt gekeken naar de ploeg waar hij zich het beste kan ontwikkelen. Schouten heeft de overtuiging dat hij dat bij ons kan doen, en wij ook."

Met de komst van Schouten is de formatie voor volgend seizoen rond. De contracten met Karlo Timmerman, Rob Hadders, Douwe de Vries, Sjoerd Huisman en Frank Vreugdenhil lopen nog door tot 2013. Met Geert-Jan van der Wal wordt nog onderhandeld. Hem is een plek als natuurijsrijder aangeboden. Van Dijk: "Van der Wal kan dan op kunstijs in de Eerste Divisie rijden en zich verder volledig richten op natuurijs. Daar ligt ook zijn grote kracht. Van der Wal heeft bedenktijd gevraagd."

De koers van de ploeg is duidelijk. Het team wil volgend seizoen actief zijn op drie fronten: marathon, natuurijs en langebaan. "Het team is ook opgebouwd om op drie disciplines te strijden en mee te doen om de podiumplaatsen", aldus Van Dijk.

Verder wijzigt met ingang van volgende winter de naam van het team. SOS Kinderdorpen wordt volgend seizoen team Telstar Megastores-Primagaz. De inbreng van Adformatie als sponsor wordt wat minder, wat wordt gecompenseerd door een extra impuls van Telstar Megastores en Primagaz. Zij worden daarom ook de naamgever van de ploeg, die dus stopt met de ideële reclame voor SOS Kinderdorpen. Daar komt een ander goed doel voor in de plaats. "We gaan onze ploeg als ambassadeur aan een goed doel koppelen, maar welk is nog niet duidelijk. Daar zijn we nog mee bezig."

"We hebben nu met Telstar Megastores, Primagaz, Adformatie en Craft vier sponsoren die in ieder geval komend seizoen sponsoren en de intentie hebben ook het seizoen daarna door te gaan", aldus Van Dijk. "Het is prettig die zekerheid te hebben en het is goed voor de sport dat er sponsoren zijn die zich echt willen verbinden aan de marathonsport. Hopelijk zijn er meer bedrijven die dat voorbeeld willen volgen."

Bekijk ook:

Simon Schouten
Transferoverzicht 2012