Schaatspeloton.nl - Nieuws - Genomineerden DvG Trofee bekend, BAM-Univé en MKBasics.nl Marathonploeg van het Jaar

Genomineerden DvG Trofee bekend, BAM-Univé en MKBasics.nl Marathonploeg van het Jaar

geplaatst donderdag 23 februari 2012 om 23:49:16 op Schaatspeloton.nl

Het eindklassement van de Dick van Gangelen Trofee, de prijs voor de Marathonschaatser van het Jaar, is bekend. Het BAM-Univé Schaatsteam en de formatie van MKBasics.nl hebben het ploegenklassement gewonnen terwijl Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam), Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) en Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) bij de mannen en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie), Mireille Reitsma (MKBasics.nl) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) bij de vrouwen genomineerd zijn voor verkiezing.

Uit die drie genomineerden bij de mannen en de vrouwen mogen hun collega-sporters binnenkort kiezen wie de eer te beurt zal vallen tot Marathonschaatser van het Jaar te worden uitgeroepen.

Het succesteam van BAM is voor de vijfde achtereenvolgende keer Marathonploeg van het Jaar geworden. Bij de vrouwen is het ook opnieuw de ploeg van vorig jaar, het ijzersterke team van MK Basics. Het heeft echter in het afgelopen seizoen relatief weinig wedstrijden gewonnen, omdat de bijna onverslaanbare Foske Tamar van der Wal de voortdurende kwelgeest van het team was.

Het seizoen voor de marathonschaatsers is nog niet helemaal voorbij; het wordt morgen en overmorgen afgesloten met een Tweedaagse in Heerenveen, waarvan bestuur en jury van de Dick van Gangelen Trofee hebben besloten die niet te laten meetellen voor het klassement vanwege het afwijkende sportieve karakter van het evenement.