Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathonpeloton gaat vrijdag en zaterdag experimenteren in KPN Tweedaagse

Marathonpeloton gaat vrijdag en zaterdag experimenteren in KPN Tweedaagse

geplaatst donderdag 23 februari 2012 om 19:48:20 op Schaatspeloton.nl

Vrijdag en zaterdag staat in Heerenveen de KPN Tweedaagse op het programma. Het marathonpeloton zoekt daarbij als afsluiting van het seizoen naar nieuwe spectaculaire onderdelen. Zowel vrijdag als rijdt het peloton een punten- en koppelkoers. Daarnaast rijden de heren vrijdag een afvalkoers en zullen op de zaterdag 1500 meters worden verreden in heatvorm waarbij de beste twee rijders zich plaatsen voor de volgende ronde uitmondend in een finale met vier rijders.

De KPN Tweedaagse word in ploegenverband verreden. Aan elk onderdeel doen telkens twee rijders van de ploeg mee. Op elke afstand zijn punten te verdienen door de rijders. Die tellen mee voor het ploegenklassement dat aan het eind de winnaar bepaalt.

Dat het marathonpeloton het seizoen experimenteel afsluit is niet uniek. In het verleden werd er ook op afsluitende ijsgala's geƫxperimenteerd. Ook werden in het verleden, voor de komst van The Greenery Six in 1998, meerdaagsen verreden in een zelfde format. In het seizoen 2002/2003 werd voor het laatst op een vergelijkbare manier geƫxperimenteerd. Toen won de formatie van Heembouw (met Hans Pieterse, Lars Hoogenboom, Sandor Stuut en Ralf Zwitser) in Utrecht een wedstrijd met daarin een ploegentijdrit, afvalkoers en koppelkoers.

Bekijk ook:

Heembouw winnaar Marathon Try-Outs (archief Marathonschaatsen.nl)